Hirdetés

Jól szellőző ház a DTK-tól

Az DTK Computer által gyártott számítógépházak új csúcsmodellje a CAS-05B4U2FD nevet viseli. A hagyományosan visszafogott küllemű ház előlapján kékre színezett plexi töri meg a fehérséget, ennek közepén találjuk a fémhatású gombokat. Az előlapi USB- és audiokivezetésekhez a legalsó 5,25"-os takarópanel benyomásával és lebillentésével férhetünk hozzá. A házba négy 5,25"-ös eszközt, kettő 3,5"-es cserélhető (floppy, ZIP) meghajtót és három merevlemezt szerelhetünk – mindezt csavarok nélkül. A gyorsabb rögzíthetőség kényelme a bővítőkártyáknál is fellelhető, de az igazán biztosra menő felhasználóknak mindenhol biztosított a csavaros rögzítés lehetősége.

 


DTK CAS-05B4U2FD

A belső keresztmerevítő könnyen kiemelhető az alaplap és a bővítőkártyák beszerelésének idejére, de művelet után nem érdemes ennek visszahelyezését elfelejteni, ugyanis egyrészt mindegyik bővítőkártyát lehetőségünk van megtámasztani, ami szállításkor lehet praktikus, másrészt ezen helyezkedik a fő érdekesség a Fanduct Barnak nevezett "szélcsatorna".


Csavarmentes rögzítési megoldások és a Fanduct Bar

A Fanduct Bar egy hosszában szabályozható, a végén tölcsérszerűen 9,5 cm-re szélesített cső, ami az oldallapon található lyukakon keresztül közvetlenül a processzor hűtőjére szállítja a kintről szívott, friss levegőt. A cső végződése miatt szinte bármelyik elterjedt hűtési megoldással kompatibilis, de igazán hatékonyan a 8 cm-es ventilátorral ellátott coolereket képes kiszolgálni. A oldallap és csövet tartalmazó keresztmerevítő külön is megvásárolható, a már meglévő 74-es sorozatú házakhoz, 1500 Ft körüli nettó áron.

Az optimális légmozgás eléréséhez azonban ennyivel nem érhetjük be. A tápegység alatt található műanyag keretbe könnyedén bepattinthatunk akár kettő 8 cm-es rendszerhűtőt is, amelyek a belső meleg házon kívűl juttatásban játszanak szerepet. A levegő a házba az előlap alatt lép be, de nem csak mint passzív szívóhatás: közvetlen a merevlemezek elé is szerelhetünk rendszerhűtőt, ami a háttértárak "forrófejűségét" redukálja.

A házban az ismert DTK PTP-4007P jelzésű, 400W-os passzív PFC-s tápegységet találjuk. A 9 kg tömegű ház nem tartalmaz előre beépített rendszerhűtő ventilátorokat.  A forgalmazó 2 év garanciát biztosít a már kapható CAS-05B4U2FD-re, a termék ajánlott végfelhasználói ára nem haladja meg a bruttó 20 000 Ft-ot.

Azóta történt

Előzmények

  • Thermaltake Xaser V

    Megjelent a Xaser sorozat legújabb generációa, a Xaser V.

  • Halk doboz

    Az Antec új, igen halk járású számítógépházat mutatott be.

Hirdetés