Jelentősen átalakul az X-Fi hangkártyák választéka

A sajtónyilvánosságot kerülve, gyakorlatilag teljes csendben újította meg X-Fi sorozatú hangkártyáinak kínálatát a Creative Labs. A tavaly augusztusban bejelentett hangkeltők három új, PC-be építhető modellel egészülnek ki, ezzel együtt fokozatosan megszűnik egy korábbi típus forgalmazása. Az új X-Fi kínálat az átstrukturálódás után összességében olcsóbb lesz, mint a régi.

A csúcskategóriás X-Fi Elite Pro mellett továbbra is a Creative SoundBlaster X-Fi hangkártyacsaládjának tagja marad az X-Fi Fatal1ty FPS és az X-Fi Platinum, idővel megszűnik ugyanakkor az X-Fi XtremeMusic változat forgalmazása. Utóbbi helyét az Európában 70 euróba kerülő X-Fi Xtreme Audio veszi majd át, elődjéhez hasonló funkciókat nyújtva. Az elődmodellhez képest az egyik legfontosabb eltérés, hogy ez a típus lesz az egyetlen X-Fi hangkártya a Creative kínálatában, mely nem nyújt hardveres gyorsítást játékprogramok esetében.

A kifejezetten játékosoknak szánt X-Fi Fatal1ty FPS modellt két új típus is kiegészíti majd a Creative termékpalettáján. Az X-Fi XtremeGamer és X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional Series már egyaránt képes a játékok hangjainak hardveres pufferelésére, vagyis a CPU tehermentesítésére. Az olcsóbbik, 100 euróba kerülő X-Fi XtremeGamer típusnak mindazonáltal nem része a játékok további gyorsítását célzó X-RAM technológia, további eltérés az X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional Serieshez képest, hogy ez a modell – akárcsak az X-Fi XtremeAudio – félmagas nyomtatott áramköri kártyával érkezik. A 150 eurós áron debütáló, X-RAM-ot is tartalmazó X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional Series hangkártya felépítése csekély mértékben változott a korábbi X-Fi Fatal1ty-hez képest: ehhez a típushoz már nem csatlakoztatható az X-Fi Elitre Prónál is megismert, külön is megvásárolható külső vezérlődoboz.

A Creative új X-Fi hangkártyái lapunk értesülése szerint még az ünnepek előtt feltűnhetnek a hazai boltok kínálatában. A kártyák rendre 20 000, 30 000 és 45 000 forintos árszinten debütálhatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés