Felgyorsítaná a memóriakártyákat a JEDEC

A JEDEC bejelentette, hogy elkészült az UFS (Universal Flash Storage) nevet viselő flashmemória szabvány új kiegészítése, amely végre elérhetővé teszi az UFS előnyeit az eltávolítható memóriakártyák formájában is. Mint ismeretes az UFS eredetileg az eMMC interfész utódjaként lett aposztrofálva, de alapvetően alkalmas arra is, hogy az SD memóriakártyák alapjait kiváltsa, ami azért lényeges, mert nem csak a beágyazott, hanem az eltávolítható adattárolás szempontjából is fontos a megfelelő teljesítmény biztosítása.

Hirdetés

A JESD220-2-es jelölésű UFS kiegészítés az UFS 2.0-s alapra épül, ezen belül is kompatibilis az UFS HCI 2.0-val. A képességeit tekintve a beágyazott UFS 2.0-s szabvány főbb funkcióit biztosítja csak éppen eltávolítható formában.

Az új rendszer lehetővé teszi a 600 MB/s-os tempót is, továbbá támogatja a Command Queuing technológiát. Utóbbi a véletlen írást és olvasást gyorsítja fel több parancs egyidejű végrehajtásának lehetőségével. A szabvány természetesen soros interfészt alkalmaz majd, de ez várható volt, hiszen az UFS alapjaira építkezik.

A JESD220-2-es jelölésű UFS kiegészítés leginkább a VR drónokhoz lesz alkalmazható, ahol több 4K-s, vagy jobb esetben 8K-s kamera képét kell felírni az eltávolítható adattárolóra, így szükség lesz a nagy adatátviteli teljesítményre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés