Új meghajtókkal teszi futtathatóvá a Doomot az Intel

Az Intel elérhetővé tette a 15.40.22.4424-es és a 15.40.23.4444-es verziójú, béta állapotú drivercsomagokat, amelynek fontos javításokat tartalmaznak az új játékokra vonatkozóan.

Az új meghajtók tartalmazzák a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A béta besorolású eszközillesztők közül a 15.40.22.4424-es opció a Haswell lapkához használható 64 bites Windows operációs rendszerhez. A 15.40.23.4444-es verzió a Broadwell és a Skylake lapkákhoz készült, és ez a csomag már támogatja a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket is. Fontos kiemelni, hogy a meghajtók esetlegesen telepíthetők a hivatalosan nem támogatott lapkákhoz is, de ezt az Intel nem tesztelte le, így felelősséget sem vállalnak a helytelen működésért. Emiatt nagyon ajánlott a fentebb leírt párosításokat használni.

A Haswell lapkához tartozó 15.40.22.4424-es driver számos hibát javít, így a Wolfenstein: The Old Blood, a Gears of War Ultimate Edition, a Minecraft, a Dayz, a Homeworld Remastered, a Dying Light, a Grand Theft Auto V, a Fallout 4, a Forza Motorsport 6: Apex, a Dragons Dogma: Dark Arisen, illetve más nem említett játék és applikáció nem fog többet véletlenszerűen lefagyni. Mindemellett a Lego Jurassic World című alkotás nem fog kilépni az asztalra, továbbá eltűnnek a grafikai hibák az Angry Birds, a Sonic Adventure 2, a Battlefield 4, a Rage, a The Witcher 3: Wild Hunt, illetve más nem említett játékokból és applikációkból. Szintén javításra került az a bosszantó hiba is, ami nem engedte többet elindulni a Windows 10-et a Windows Update használata után.

A Skylake és Broadwell lapkákhoz tartozó 15.40.23.4444-es driver elsődlegesen a Doom című játékra koncentrál, amely ezzel az eszközillesztővel már el fog indulni. Emellett javításra kerültek a grafikai hibák a Call of Duty Advanced Warfare, a Dark Souls: Prepare to Die Edition, a Civilization V és a World of Tanks című játékokban, valamint az ARK: Survival Evolved és a Forza Motorsport 6: Apex sem fog futtatás közben lefagyni.

Az esetleges frissítés előtt érdemes átgondolni azt is, hogy az Intel ezeket az eszközillesztőket speciális hibajavításokra szánta, de van számos ismert hiba, amelyekkel érdemes tisztában lennie a felhasználóknak. A friss meghajtók ugyanis grafikai hibákat eredményezhetnek a The Witness, a Rise of the Tomb Raider, a Fallout 4, a FIFA 16, az Act of Aggression, a Mortal Kombat X, a Far Cry 4, a Far Cry Primal és más nem említett játékok alatt. Emellett a Batman Arkham Knight, az Assassin’s Creed Syndicate, a Vendetta Curse of Raven’s Cry, a Quantum Break, a Fallout 4 és más meg nem említett játék esetlegesen lefagyhat, illetve a The Witcher 3: Wild Hunt, a H1Z1: Just Survive, a Fallout 4 és más meg nem említett játék esetében fel kell készülni arra, hogy játék közben véletlenszerűen megjelenik a munkaasztal.

Az Intel új, 15.40.22.4424-es HD Graphics drivercsomagjának futtatható verziója – Windows 10 operációs rendszerre – az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le. A 15.40.23.4444-es HD Graphics eszközillesztő manuálisan telepíthető verziója – Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerre – az előbbi linken érhető el, és ehhez is tartozik a dokumentáció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés