RealSense került egy Intel Compute Stick prototípusba

Az Intel az idei CES-en nagy figyelmet szentelt a Compute Stick megoldásoknak, amelyből most bemutatásra került egy olyan prototípus, amibe egy Front F200 RealSense 3D kamera is befért. Ez az az egység, amelyet manapság a gyártók felhasználhatnak a mobil gépeikhez, és például alkalmas 3D-s szkennelésre is.

Hirdetés

A prototípus Compute Stick nem úgy néz ki, mint a korábbi modellek, így a tévével való összeköttetés nem direktben, hanem egy HDMI kábelen keresztül valósul meg. Funkcionálisan azonban ez ugyanaz mintha a megszokott módon történne, csak egy extra kábelt kell elviselni. A terméken lesz még egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port, valamint egy micro USB, amelyen keresztül biztosítható a tápellátása. Utóbbit a külső tápegység oldja meg.

A prototípusban 4 GB rendszermemória és 64 GB-os adattárolásra alkalmas flashmemória volt, míg a processzor szerepét egy Core M3-6Y30 töltötte be. A hűtésről egy ventilátor gondoskodott, így kerülve el azt, hogy a sok egymásra zsúfolt részegységek megfőjenek.

Az Intel az alapmodellt 300 dolláros szintre szánja, míg az előtelepített Windows 10-et futtató verzióért várhatóan 400 dollárt kell fizetni. Végül lesz egy Core M5-6Y57-tel felszerelt verzió is nagyjából 500 dollárért.

A vállalat a RealSense és a Compute Stick párosítását egyfajta figyelemfelkeltőnek szánja a partnerek inspirálására.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés