Az Intel gyorsan frissítette a Broadwell-U-s Celeronokat

Az Intel még az év elején mutatta be a Broadwell-U termékskálát, amelyet a vállalat most részben kényszerből frissít. Alapvetően a két Celeron modellt váltja le két gyorsabb, mondhatni kedvezőbb konfigurálású kiadás, amelyek esetében 200 MHz-cel nagyobb az IGP alapórajele az elődökhöz képest.

Hirdetés

Az új Celeronok pontos paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Intel Broadwell-U - mobil Celeron generáció GT2 IGP-vel
Típus Órajel/Turbo Boost órajel
Hyper-Threading L3 cache Fogyasztás
HD Graphics alap / turbo órajel Listaár (dollár)
3765U (2 mag) 1,9/- GHz nincs 2 MB 15 W 300/850 MHz 107
3215U (2 mag) 1,7/- GHz
nincs 2 MB 15 W 300/850 MHz 107

A frissítés egy reakció az Intel részéről, hiszen az új modellek pontosan ugyanannyiba kerülnek, mint a Celeron 3205U és 3755U. Viszont ezek ugyanazzal a problémával küzdenek, amivel az első generációs Core M processzorok, vagyis az IGP alapórajele 100 MHz-re volt állítva. Ez sajnos itt sem elég a Windows munkaasztal akadásmentes működéséhez, így az Intel ezt 200 MHz-cel megemelte, vagyis gyakorlatilag elvégezték ugyanazt a korrekciót, amelyet a frissített Core M processzorok kaptak.

Bár konkrét tapasztalat egyelőre nincs, de mivel az extra 200 MHz a felújított Core M modellek esetében is megoldotta az akadásokat, így nagyon valószínű, hogy ez a Celeronok esetében sem lesz másképp. Azt sikerült megtudnunk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében a legtöbb olcsó notebookot az újabb Celeronokra építik, de azért a vásárlás előtt nem árt résen lenni, és ellenőrizni, hogy valóban 3215U-s vagy 3765U-s modell van-e a mobil masinában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés