Intel Cove Point – nem lesz olcsó mulatság az új hibrid Ultrabook-tablet

Múlt héten már megemlítettük, hogy a 2012-es pekingi IDF alkalmával az Intel többek között bemutatta a jövő Ultrabook-tablet hibridjét, azóta azonban további információk és képanyagok kerültek elő. Az öszvér masina eredetileg a Letexo kódnév alatt futott, a körvonalazó szabványra viszont már Cove Point-ként utalnak. A szerkezet leginkább egy ASUS Transformer vagy talán még inkább az ASUS Slider funkcionalitására hasonlít, vagyis egyaránt tud tabletként és notebookként is üzemelni.


[+]

Ez ma már nem tűnik olyan nagy számnak, de ha figyelembe vesszük a Cove Point vékony felépítését, valamint azt, hogy belsejében egy androidos hibriddel ellentétben csúcskategóriás x86-os konfiguráció dübörög, úgy már figyelemre méltó a projekt. Az Intel szerint a koncepció már tavaly előkerült, amikor az Ultrabookot tervezték, akkor ugyanis különböző megoldásokat is számba vettek, végül úgy döntöttek, hogy az Ultrabook előbb-utóbb ki fog kívánkozni a szokásos notebookok keretei közül. Vagyis hiába, hogy az Ultrabookok még csak most fognak igazán komolyan hódítani, a hardveróriás máris a következő nagy dobást készíti elő.


[+]

Cove Point prototípusán a Windows 8 egyik előzetes verziója futott. Minden bizonnyal nem véletlen, hogy a koncepciót jegelték az új operációs rendszer érkezéséig, hiszen a Windows 8 már úgy lett kialakítva, hogy az elsődleges beviteli eszközök között az érintésérzékeny kijelző is ott legyen. A 12,5”-es képátlóval rendelkező mintapéldányban már a közelgő Ivy Bridge platform ketyeg, hátulsó élén pedig többek között két USB 3.0 port és egy HDMI videokimenet sorakozik. Az új hibrid Ultrabook viszont nem lesz olcsó mulatság, az Intel saját becslései szerint egy a követelményeknek megfelelő eszköz vételára 1000 dollár körül várható. A specifikáció betartásából eredő vitás kérdések, csakúgy mint a jelenlegi ultravékony gépek esetében, máris borítékolhatók.

Eddig még egyetlen gyártó sem jelezte, hogy ilyen eszközön dolgozna, de valószínűleg az Ultrabookhoz hasonlóan ez sem fogja hidegen hagyni őket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés