Ingyen cseréli az iMac-ek "hibás" 3 TB-os merevlemezeit az Apple

Hirdetés

Az Apple visszahívást kezdeményezett néhány régebbi 27"-es iMac merevlemezével kapcsolatosan, amely "bizonyos körülmények között" meghibásodhat. A visszahívás a hetedik generációs, azaz a 2012 végén bejelentett iMac modellekre vonatkozik, egészen pontosan azokra, amelyeket 2012 decembere és 2013 szeptembere között 3 TB-os merevlemezzel értékesített a vállalat.


(forrás: Blackblaze) [+]

A vállalat e-mailben felveszi a kapcsolatot azokkal a tulajdonosokkal, akik terméküket megvásárlás után regisztrálták a vállalat weboldalán, illetve egy oldalt is létrehoztak, ahol a szériaszám tudatában bárki ellenőrizheti, hogy jogosult-e a programban való részvételre, azaz az ingyenes cserére. Azok a felhasználók, akik érintettek, de már korábban tönkrement a merevlemezük és másikat vásároltak helyette, azokat az Apple kártérítésben részesíti. Az ellenőrzést követően a cserére/kártérítésre jogosultaknak az Apple szerviz- és partnerhálózatánál kell jelentkezniük a procedúra lebonyolításához, de az HDD-n tárolt adatok mentése a felhasználóra hárul.

A vállalat történetében nem ez az első merevlemezzel kapcsolatos visszahívás. 2011 második felében szintén cserére szorultak az iMac-ek 1 TB-os merevlemezei, amelyek akkor is a Seagate gyárából kerültek ki, akárcsak a mostani esetnél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés