Kerek egész lett az Olympus OM-D gépcsaládja az E-M10-zel

Az Olympus OM-D E-M10 igazából nem nevezhető belépő kategóriás gépnek, hiszen az E-M1 TruePic VII képfeldolgozó processzorát, az E-M5 képérzékelőjét és gyors általános működési sebességét örökölte. Ráadásul az újonc már vezeték nélküli kommunikációra (fájlmásolás, távvezérlés) is képes a beépített WiFi modulnak köszönhetően. A 3”-os kijelző ezen a modellen is dönthető, de felépítését tekintve sincs szégyenkeznivalója, hiszen ugyanúgy fémből készült, mint nagyobb testvérei.

Az E-M5-ben megismert elektronikus keresővel ismét találkozhatunk, ha a masinát kézbe vesszük, ugyanis ez szolgál az E-M10-ben is. A maga 1,44 millió képpontos felbontásával ideális alternatívája az LCD-nek képkomponáláskor. A februártól 199 990 forintért feketében, vagy fekete/ezüstben megvásárolható fényképezőgép az E-M5-tel és az E-M1-gyel szemben nem öt-, hanem háromtengelyes képstabilizátorral lett ellátva, ami a bemozdulás mértékének függvényében változó intenzitással mozgatja a szenzort.

Az erős képfeldolgozó CPU-nak hála az E-M10-ben az úgynevezett Fine Detail II technológiával is találkozhatunk, amely a képminőséget hivatott tovább növelni. Ez az eljárás egyébként a Fuji Lens Modulation Optimizer (LMO) technológiájához nagyon hasonlóan dolgozik: képalkotáskor az algoritmusok valós időben figyelik az adott objektív mutatóit és a rekesznyílást, így létrehozva az ideális minőséget. Pár sor az élességállító rendszerről: a FAST AF az Olympus élességállító rendszere, mely 81 célterület segítségével a teljes képet lefedi. A Small AF Target és Super Spot AF üzemmódok által a célterület felnagyítható, így még pontosabb élességállítás végezhető. A FAST AF mellett az E-M10 másodpercenként 8 kép sorozatfelvételi sebességgel is büszkélkedhet. Az OM-D gépek közt az E-M10-nek immár beépített villanója is van, amivel vezeték nélküli módban távvezérelhetjük a többi rendszervakut.

Az új fényképezőgéphez a gyártó új, különösen vékony, azaz „palacsinta” kialakítású zoomobjektívet is készített, amely az M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake névre hallgat. Ezzel egybecsomagolva is megvásárolható lesz a masina, amiért 265 000 forintot kell majd a kasszánál hagynunk. Egyébként a masina kezelőfelülete nagyon hasonló az E-M5-éhez, de úgy tűnik, hogy korábban kifogásolt ergonómiai apróságokat itt már orvosolták a mérnökök. Amint lesz elérhető tesztkészülék, természetesen azonnal leteszteljük a fotógépet!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés