Iiiiiii, de könnyű PC-d van, Jonney!

Hirdetés

Easy to learn, Easy to play, Easy to work, azaz könnyű tanulni, könnyű játszani és könnyű dolgozni is az Asus legújabb hordozható számítógépével, melyet eme szlogennek megfelelően nemes egyszerűséggel csak Eee PC-nek keresztelt a gyártó, ezzel nem titkoltan a Nintendo sikeres Wii márkanevű konzolgépeire utalva, melyek könnyed szórakozást nyújtanak minden korosztálynak. Az egyszerű használatot előtérbe helyező koncepció egy tömegét tekintve is rendkívül könnyű, apró noteszgépet takar, mely az idei Computexen mutatkozott be először a nagyközönségnek. A projekt jelentőségét fémjelzi, hogy az Eee PC-t Jonney Shih, az Asus elnök-vezérigazgatója és Sean Maloney, az Intel egyik alelnöke a napokban közös előadásban népszerűsítette.

Mindebből egyenesen következik, hogy az Eee PC az Intel mobil technológiájára épít, bár a gépben található Intel CPU és lapkakészlet pontos típusát egyelőre homály fedi. A számítógép két változatban kerül majd forgalomba, az egyik összeállítás 10 hüvelykes, a másik 7 hüvelykes kijelzővel érkezik. Utóbbi típust (Eee PC 701) 512 megabájtnyi DDR2-400-as memóriával, 4, 8 vagy 16 GB-os SSD-vel, továbbá vezeték nélküli (802.11b/g) és vezetékes (Fast Ethernet, modem) hálózati kommunikációs rendszerrel látják el. A mindössze 22,5 x 16,5 x 2,1-3,5 centiméteres méretű és 0,89 kilogramm tömegű mobil számítógép négycellás akkumulátorával három órán keresztül üzemképes a gyártó szerint.


Maloney és Shih az Eee társaságában: könnyed hangulatban

Az Eee PC-kkel az Asus minden korcsoport számára közelebb kívánja hozni a mobil számítástechnikát, mindemellett fontos leszögezni, hogy az újdonság ennek érdekében nem elit kategóriájú termék lesz, konkrétabban a legtöbb konzumer noteszgépnél olcsóbban kerül majd forgalomba. Az Eee PC forgalmazása júliusban vagy augusztusban kezdődhet meg, a gyártó idén 200 000 konfiguráció eladásával számol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés