Igazi nehézfiú lett az új DJI drón

Hirdetés

A DJI Phantom rendkívül népszerű és bőven kielégíti az átlag igényeket, vagy akár többet is. Amikor a videós vagy fotós többre vágyik és a saját felszerelésével kíván felvételeket készíteni, akkor lépnek előtérbe a repülő platformok, mint például a most zajló NAB Show alkalmával bemutatott DJI Matrice 600, vagy röviden csak M600. A gyártó szerényen csak úgy jellemezte, mint "egy új korszak kezdetét a légi fotózás és videózás történetében".


[+]

Ennek eléréséhez mindennel rendelkezik 6 légcsavarral ellátott eszköz, melynek már saját tömege sem kevés, akkumulátor típustól függően 9,1-9,6 kg között mozog, amelyekből szintén 6 darabbal rendelkezik. Ezekkel az M600 repülési ideje maximumra terhelve 16-18 perc között mozog, míg terheletlenül 35-40 perc áll a pilóták rendelkezésére. A közel 1,7 méter átmérőjű drón még így is képes maximum 6 kg hasznos teher szállítására, legfeljebb 15,1 kg felszálló tömeg mellett. Mindehhez a nagy teljesítményű és porálló motorokat aktív hűtéssel is elláttak a megbízhatóbb működés érdekében.


[+]

Újdonság az A3 vezérlő és a Lightbridge 2 egység, amelyeknek köszönhetően a drón akár 5 km-es távolságból is képes nagy sebességű HD videók streamelésére, ami a legnagyobb hatótávot jelenti a DJI kínálatában, a felhajtható lábak pedig biztosítják a felszerelt kamera szabad kilátását 360 fokban.

Az M600 mellett érkezett egy új háromtengelyes gimbal is, a Ronin-MX személyében, amely használható kézi és légi felvételekhez egyaránt. Az Arri, Black Magic, Canon, Nikon, Panasonic, RED és Sony rendszerekkel kompatibilis gimbal legfeljebb 4,5 kg tömeggel terhelhető és amellett, hogy nem csak az M600-zal használható mégis kvázi hozzá tervezték. Ez abban is megnyilvánul, hogy könnyedén a drónhoz kapcsolható, illetve valójában kommunikál is az A3-as vezérlővel, így mindig tisztában van a pozíciójával és a horizonttal.

Az M600 és a Ronin-MX is egyaránt elérhetőek már, előbbi 4600, utóbbi pedig 1600 dolláros árakon, míg egyben vásárolva 200 dollárt spórolhatunk, vagyis 6000 dollárért rendelhetők meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés