Idén igazán közel kerül a PlayStation 4-hez a PC és a Mac

A Sony mindig is bezárkózó cégnek számított, ha a PlayStationről volt szó, és csak ritkán nyitnak más platformok felé is. Többek között ilyennek számított a PlayStation Now elérhetősége a Samsung okostévéin, és most kiderült, hogy érkezik egy érdekes frissítés a PlayStation 4-hez, amelynek hála a konzol igazán közel kerül a PC és Mac platformokhoz.

Hirdetés

Egészen konkrétan arról van szó, hogy a Sony tervei szerint a PlayStation 4-en futtatott játékokat a felhasználók a PC-n és Macen keresztül is játszhatják majd, így az említett konzol egyfajta személyes felhővé válik, és a helyi hálózaton keresztül streameli a tartalmat a PC-re és Macre.

A Sony erre a lehetőségre egyébként már az elmúlt év végén utalt, de akkor eléggé ködös volt a megvalósítás módja. Most már kiderült az is, hogy az irányítás szempontjából a konzol saját DualShock 4 gamepadje lesz használható, ami hamarosan ráköthető lesz PC-re és Macre. Ezekhez a Sony külön meghajtókat fog biztosítani, amelyeket természetesen a később érkező, PlayStation 4-gyel való kapcsolatot kezelő alkalmazás támogat. Az egyelőre kérdéses, hogy ezekkel a meghajtókkal a DualShock 4 gamepad használható lesz-e más programokhoz.

A streamelést lehetővé tevő firmware a PlayStation 4-hez csak később érkezik, de azt már lehet tudni, hogy ez a 3.50-es verzió lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés