IFA 2019: új monitorszériával robbant az Acer

A Nitro XV3 tagjait olyanoknak szánják, akik magas képfrissítési rátára és nagy felbontásra vágynak, de még elfogadható árazás mellett.

Az Acer az IFA 2019 szakkiállításon lerántotta a leplet egy új monitor családról. A Nitro XV3 négy tagból áll, és ezeket a vállalat olyan, jellemzően játékos felhasználóknak szánja, akiknek fontos a magas képfrissítési ráta, a nagy felbontás, és a megfizethető ár.

Acer Nitro XV253Q X
Acer Nitro XV253Q X [+]

A rendezvényen kiderült, hogy új, falra is akasztható Nitro monitorok VESA Adaptive-Sync technológiára épülő variálható frissítési frekvenciát biztosítanak, és hitelesítve vannak az NVIDIA G-Sync Compatible implementációjára. Emellett elérhető az akár 1 ezredmásodperces válaszidő is, a Visual Response Boost (VRB) funkció pedig a sima, szemkönnyezés-mentes játékélményt garantálja, legalábbis ezzel kecsegtettek az Acer munkatársai.

A Nitro XV3 szériás modelleket ellátták az Acer legújabb Agile-Splendor technológiájával is, amelynek köszönhetően megoldott az sRGB színtér 99 százalékos pontosságú lefedettsége. Az új termékek DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal bírnak, azaz fénysűrűségük legalább 400 cd/m², és támogatják a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését is.

Acer Nitro XV253Q P
Acer Nitro XV253Q P [+]

Az Acer Nitro gaming monitorok négy konfigurációban érhetők el; két 27 hüvelykes, illetve két 24,5 hüvelykes verzióban:

  • Acer Nitro XV273U S 27 hüvelyk WQHD 165Hz
  • Acer Nitro XV273 X 27 hüvelyk Full HD 240Hz
  • Acer Nitro XV253Q X 24.5 hüvelyk Full HD 240Hz
  • Acer Nitro  XV253Q P 24.5 hüvelyk Full HD 144Hz

Mindegyik monitor tartalmazza az Acer Game Mode-ot, nyolc kijelzőbeállítást a megjelenítés optimalizálása érdekében, méghozzá különböző profilokkal: Action, Racing, Sport, User, Standard, ECO, Graphic és Movie opciók állnak rendelkezésre. Ez a remek kiegészítő egyszerűen elérhető gyorsbillentyű segítségével, vagy az OSD menüből. A beépített black boost által a játékosok 11 szinten szabályozhatják a fekete erősségét, így optimalizálva a vizuális élményt, valamint magát a játékmenetet is megkönnyítve: Ennek köszönhetően állítólag könnyebb felfedezni az ellenséges osztagokat, fedezékbe is egyszerűbb bújni, vagy akár könnyebb észrevenni egy versenypálya masszív kanyarjait.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt