IFA 2017: a Bang & Olufsen visszatért a tévépiac élvonalába

A B&O első OLED televíziója, az Eclipse 450 wattos integrált audiorendszert kapott.

A luxuskategóriás termékeiről ismert Bang & Olufsen még 2016-ban kötött együttműködési megállapodást az LG-vel, annak érdekében, hogy a vállalat technológiailag is az első vonalba tartozó televíziókkal léphessen színre. Sok kritika érte ugyanis a B&O-t, mondván a csilivili dizájn, a forgatható állvány, az erőteljes beépített hangrendszer és a megdöbbentően magas ár mellett a kép minősége nem az igazi.

Bang & Olufsen Eclipse
Bang & Olufsen Eclipse [+]

Ennek köszönhetően született meg az Eclipse, a vállalat első OLED televíziója, amelyet sikerült megnézni közelről Berlinben. Az 55, illetve 65 hüvelykes változatban elérhető termék támogatja az Ultra High Definition felbontású, HDR tartalmak megjelenítését. A korábbi modellektől eltérően a külső némiképp letisztultabbá vált, és nagy hangsúlyt kapott a vékony kialakítás. A szokásoknak megfelelően ismét az átlagosnál jóval erőteljesebb hangrendszert kaptak a készülékek, amelyeket egy 450 wattos, 6 hangszóróból álló, integrált soundbarral láttak el. A panel mellett az okostévé rendszert is az LG szállítja, azaz a webOS 3.5 platformot használják a készülékek.

Beovision Ecipse: A beépített soundbar, és a "vastagság" Beovision Ecipse: A beépített soundbar, és a "vastagság"
Beovision Ecipse: A beépített soundbar, és a "vastagság" [+]

Az valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a televíziók kegyetlenül sokba fognak kerülni, a kisebbikért 9120 dollárt (~ 2 780 000 forint), a nagyobbért pedig 12 820 dollárt (~ 3 900 000 forint) kérnek majd el állítólag.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés