IFA 2012: megfizethető, de mégis elég jó notebookokkal frissít a Lenovo

Az idei IFA eddig a vagány koncepciókról szolt, de ezek a termékek igen drágák lesznek, és bár szeret a felhasználó gyönyörködni bennük, azt azért senki sem felejti el, hogy a kasszánál a pénztárca sokat számít. A Lenovo pont úgy mutatta be az IdeaPad S sorozatot, hogy a megfizethető kategóriába érkezik, és emellett még könnyű és vékony dizájnt is kapnak a termékek, ami megfelel a mai trendeknek. Ha a 14 colos, 1366x768 pixeles felbontással rendelkező notebookok 21,9 mm-es vastagságát és 1,8 kg-os tömegét nézzük, akkor a gyártó állítása helyesnek mondható.

Az IdeaPad S sorozat három termékre oszlik. A Lenovo az S300-as modellt tekinti a sorozat belépőszintjének, ami egy Ivy Bridge alapokra épülő mobil Intel Core i3 ULV processzort kap, de ha ennél többre vágyik a potenciális vásárló, akkor választható az S400-as modell, ami már ULV-s Core i5-tel van szerelve. Mindkét masinában az integrált HD Graphics 4000-es grafikus vezérlő végzi a megjelentést, míg merevlemez gondoskodik az adatok tárolásáról, melynek kapacitása maximum 500 GB lehet. Az S400-as modell opcionálisan kiegészíthető egy 32 GB-os SSD-vel, ami felgyorsíthatja a rendszert, de ez természetesen extra költség lesz.


[+]

A komoly multimédiás élményre vágyó felhasználók választhatják az S405-ös jelzést viselő notebookot is. Ez a termék már Trinity kódnevű lapkára épülő, ULV-s AMD APU-kat alkalmaz, az IGP szerepét pedig a Radeon HD szériás megoldások töltik be. Az adatokat ennél a modellnél akár 1 TB-os HDD is tárolhatja, és a 32 GB-os SSD opció is megmarad némi felár mellett.

A HDMI kimenettel és a Dolby Advanced Audio v2 hitelesítéssel rendelkező sztereó hangrendszerrel felszerelt notebookok enyhe terhelés melletti üzemideje 5-6 óra lesz, a beépített hardverektől függően. A szín igény szerint választható, így a hagyományos szürke mellett rózsaszín és piros festéssel is kérhetők az újdonságok. Az előtelepített operációs rendszer Windows 7 lesz, de a termékek részt vesznek a Microsoft Windows 8 upgrade programban, így a Windows 8 megjelenésekor a felhasználó igény szerint frissíthet az új rendszerre.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyártó mindegyik modell esetében felkínálja a dedikált GPU beépítésére a lehetőséget, melynek szerepét az AMD Radeon HD 7450M töltheti be. Az AMD APU-ra épülő modellnél a Dual Graphics mód is támogatott.

A Lenovo IdeaPad S300, S400 és S405 jelzésű ultravékony notebookok a mai naptól érhetők el 499 dolláros kezdőárral, ami kiépítéstől függően pozitív irányban változhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés