IFA 2012: ASUS Ultrabookok többféle köntösben

Hirdetés

Az ASUS a tabletek mellett az Ultrabookokat sem hagyta ki, így a legújabb termékek ott vannak az idei IFA-n. Kezdésnek a vállalat rögtön bemutatta a Zenbook U500VZ-t, mely a szálcsiszolt borítású, vonzó alumíniumházba Ivy Bridge-re épülő Core i7 ULV processzort épít, ami mellé opcionálisan igényelhető egy GeForce GT 650M jelzésű dedikált GPU. A 15 colos kijelző 1920x1080 pixeles felbontásra képes, ráadásul a panel típusa IPS, a felülete pedig matt.

ASUS Zenbook U500VZ
ASUS Zenbook U500VZ [+]

A Zenbook U500VZ 128 GB-os SSD-je mellé 500 GB-os merevlemez társul, de a termék kérhető két darab SSD-vel is (akár 512 GB-os kapacitással), ami ugyan jelentősen emel az árcédulán, de energiatakarékos és gyors konfigurációt kapunk. Az üzemidőről nincs konkrétum, de az ASUS annyit elárult, hogy a Super Hybrid Engine II technológia akár 25 százalékkal hosszabb töltés nélküli üzemidőt biztosít, amikor a legnagyobb szükség van rá. Sajnos a Zenbook U500VZ megjelenéséről még nincs adat, de nyilván az ASUS a Windows 8 megjelenése után fogja bevetni.

ASUS Zenbook Prime UX21A Touch
ASUS Zenbook Prime UX21A Touch [+]

A Windows 8 a többi ASUS Ultrabookon is főszerepet kap, így például megérkezett a Zenbook Prime UX21A Touch, mely alapvetően a korábban bemutatott Zenbook Prime UX21A-t másolja, csak éppen a 11,6 colos kijelző érintésre érzékennyé vált, és tíz ujjal is lehet tapogatni. Az 1920x1080 pixeles megjelenítő egyébként IPS panelt kapott. A masina belsejében Ivy Bridge-es Core ULV processzor található a megjelenítésért pedig az IGP felel, míg az adatok tárolását egy 256 GB-os SSD látja el. Az ismeretlen üzemidejű terméken ezúttal is megtalálható a Super Hybrid Engine II, míg a hangzásvilágról a SonicMaster technológia gondoskodik. Ez a masina a Windows 8 startjakor lesz elérhető, az előtelepített operációs rendszer kiléte pedig egyértelmű.

ASUS Transformer Book
ASUS Transformer Book [+]

Az ASUS a Computexen már bemutatott TAICHI és Transformer Book termékeket is kivitte az IFA-ra, így Európában először lehet őket testközelből megpillantani. A Computexen közölt adatok helytállóak, így újra nem részleteznénk mindent, de a Transformer Book esetében kiderült, hogy az ASUS ULV-s Core i7 termékekre épít, az adattárolás feladatát SSD és HDD együttese látja el, a konfiguráció pedig tág határok között személyre szabható ki az igényeknek megfelelően. A hangzásvilágért felelős SonicMaster technológia ebből a termékből sem maradt ki.

ASUS TAICHI
ASUS TAICHI [+]

A TAICHI koncepciója sem változott, így a termék kinyitva notebook a belső kijelzővel, míg összecsukva tablet hátsó megjelenítővel. Az ASUS ehhez is Ivy Bridge-es Core ULV processzort használ, de a Windows 8 tartalmaz némi limitációt a munkaasztal kiterjesztésére. A Microsoft új operációs rendszere kiterjesztett módban csak az elsődleges kijelzőn képes hardveresen gyorsítani a tartalmat, vagyis a kiterjesztett kijelző nem képes olyan alkalmazást futtatni, ami igénybe veszi az integrált grafikus vezérlőt. Ez jó ideje így van már a Windows rendszereken, de szerencsére megkerülhető problémáról van szó, hiszen az AMD Eyefinity és az NVIDIA Surround nem működhetne korlátok nélkül, ha erre a limitációra nem lenne gyógyír. Arról azonban nincs adat, hogy az Intel ezzel foglalkozik-e, mivel a vállalat aktuális grafikus driverei a munkaasztal kiterjesztésénél csak a Windowsba épített lehetőségekre támaszkodnak. Konkrét vizsgálat nélkül nem határozható meg a TAICHI pontos működése, de valószínű, hogy felnyitott módban a rendszer a belső, míg lecsukott módban a külső kijelzőt teszi elsődlegesnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés