Ideiglenesen leállítja gyárait a Sandisk és a Toshiba

A globális gazdasági válságnak köszönhetően megcsappant a flashchipek iránti kereslet is, ami miatt drasztikus lépésre szánta el magát a Sandisk és a Toshiba.

A közös tulajdonban lévő, yokkaichi székhelyű, 300 milliméteres szilíciumostyákkal dolgozó Fab 3 és Fab 4 gyárat december 31-től január 12-ig teljesen leállítják. A 13 napos szünet után újra megkezdik a termelést, de a teljes kapacitásnak csak a 70%-át fogják kihasználni. Ez a kiadott közlemény szerint egészen addig így marad, amíg a kereslet újra fel nem lendül.

Nincs rá elég kereslet
Nincs rá elég kereslet

A Toshiba közleménye szerint a saját, szintén Yokkaichiben található, 200 milliméteres szilíciumostyák megmunkálására alkalmas, Fab 1 és Fab 2 gyáraiban négy napig, december 31-e és január 3-a között szüneteltetik a termelést. A flashchipek termelésével foglalkozó egységek mellett a – többek között – a System on-a-Chip, CMOS képfeldolgozó lapkák és analóg IC-k gyártását végző Oita gyárban is leáll a termelés december 24-e és január 14-e között, de ideiglenesen bezárják a kitakyushui, valamint a himeji gyárat is. Újbóli beindításuk után a piaci igényeknek megfelelően állítják majd be a termelés mértékét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés