Hirdetés

iBuyPower Valkyrie CZ-17 gamer notebook - könnyű fegyverzet

A nagyméretű gamer laptopokat nem igazán szoktuk taglalni, mert a legtöbb esetben egy Clevo vagy Compal alapgép „átmatricázásáról” van szó, most azonban az iBuyPower előállt egy olyan masinával, amely eltérő megjelenésű a fent említett gyártók notebookjaitól. Kicsit utánanézve azért Valkyrie CZ-17 kísértetiesen hasonlít egyes MSI játékos konfigurációhoz, vagyis valószínűleg jelen esetben sem beszélhetünk 100%-os egyediségről. Ettől függetlenül az adatok alapján egy tisztességes gépet üdvözölhetünk az iBuyPower Valkyrie CZ-17 személyében.


[+]

Három különböző Ivy Bridge processzorral rendelhető a notebook, ezek között persze csak négymagos Core i7 modellek találhatók, a legerősebb opció a 2,7 GHz-en ketyegő i7-3820QM lesz. Természetesen a kategória megkíván egy diszkrét grafikus kártyát az IGP mellé, ami jelenleg a korosodó architektúrájú, 1,5 GB-os NVIDIA GeForce GTX 670M, és az ígéretek szerint a CZ-17 hamarosan GTX 675M-mel is igényelhető lesz. Remélhetőleg idővel a GTX 680M vagy az AMD Radeon HD 7970M is felkerül a listára.


[+]

A rendszermemória mennyiségével biztosan nem lesz probléma, a négy SO-DIMM foglalatba akár 32 GB is felsorakoztatható. A 17,3”-es képátlójú, LED háttérvilágítású panel típusát homály fedi, felbontása Full HD (1920x1080 pixel). Szintén a gamer kategóriára jellemző a háttérvilágított billentyűzet és a Killer E2200 Gigabit Ethernet, sajnos azonban a Killer valamelyik Wireless-N modulja nem kapott helyet a fedélzeten, de azért N-es Wi-Fi és Bluetooth kommunikációra felkészítették.


[+]

Dupla 2,5”-es merevlemez keretébe a legkülönfélébb HDD/SSD kombinációk kérhetők, sőt, még hibrid meghajtók is felbukkannak a listában. Az optikai meghajtót sem spórolták ki, ez akár Blu-ray is lehet. A csatlakozók között USB 3.0, eSATA, HDMI, D-Sub, valamint analóg audioaljzatok is találhatók. A bő 3 kilogrammos iBuyPower Valkyrie CZ-17 gamer notebook alapkiépítésben 1300 dollárba kerül, ami a várható erőteljesebb VGA-k beválasztásával hamar meglódulhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés