A következő körben már ECC-vel is jön a HBM

A Hynix az utóbbi időben egyre aktívabb a HBM memóriaszabvánnyal kapcsolatban, hiszen nemrég lelepleztek egy érdekes útitervet, és ezúttal pár extra adalék derült ki, amely a professzionális felhasználásra vonatkozik.

Hirdetés

Az aktuálisan elérhető HBM memóriák az ECC korrekciót nem támogatják, vagyis a professzionális piacra szánt termékek esetében egy szoftveres megoldást kellene alkalmazni, ami ahogy azt a GDDR5 esetében is teszik a gyártók, de a jövőben olyan HBM memórialapkák is fognak készülni, amelyek eleve ECC-hez lesznek tervezve. Ez az aktuális adatok szerint egy 9 gigabites memóriát jelentene, amelyből 8 gigabit lenne használható információtárolásra, a maradék 1 gigabit pedig az ECC-re lenne fenntartva.

A Hynix számára ez a fejlesztés fontos, mivel a gyártópartnerek a jövő gyorsítóin már HBM memóriákat akarnak használni, a megcélzott területeken pedig szükség van ECC-re. Jelen állás szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a Hynix csak egy 9 gigabites HBM memóriát fejleszt, és a tömegpiacra szánt verziók esetében szimplán letiltanak róla 1 gigabitet, azaz kikapcsolják az ECC-t. Ez önmagában logikusabb döntés lenne, mint két külön lapkát tervezni és gyártani. Bármelyik opció is valósul meg az már biztos, hogy a gyártás 20 nm-es node-on fog zajlani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés