A HP VR-ra szánt flottát mutatott be a nyári VRLA-n

A vállalat két részre osztja a piacot, és ezek alapján szolgálja ki az igényeket.

Az idei nyári VRLA a hétvégén lezajlott, és viszonylag sok cég felvonultatta a VR-hoz tervezett szoftvereit, vagy éppen hardvereit. A HP is kihasználta a lehetőséget, hogy bejelentsen pár dolgot, amelyek egy része korábban csak prototípus formában létezett.

A HP alapvetően két részre osztja a virtuális valóság piacát. A vállalat szerint léteznek a tartalomkészítők, illetve a tartalomfogyasztók. A tartalomkészítőknek komplett asztali PC-ket kínálnak, amelyek igen erős konfigurációk, többek között a cég kiemelte, hogy a maximalisták az AMD Radeon Pro Duo jelzésű, kifejezetten VR tartalomkészítőknek szánt VGA-t is igényelhetik. Ez persze csak a jéghegy csúcsa, így visszafogottabb igényeket is kiszolgálnak, hiszen a konfigurációk tetszőlegesen összeállíthatók.

A tartalomkészítőknek szánt PC-k, relatíve olcsó konfigurációban tulajdonképpen jók a tartalomfogyasztóknak is, de a HP szerint a tömegek a háton hordozható VR PC-k felé fognak elmenni, ugyanis ez biztosítja a legátfogóbb élményt. A vállalat korábban már említette, hogy készülnek egy saját, úgymond VR hátizsákkal erre a területre, amely a nyár előtt még csak prototípus formában létezett. Mára ez a konstrukció majdnem véglegessé vált, így a HP kiterjesztette a korábban már bejelentett fejlesztői partnerprogramot, amelynek keretében mindenhonnan várják a szoftvercégek jelentkezését.

HP OMEN X VR PC HP OMEN X VR PC
HP OMEN X VR PC [+]

A végleges formában OMEN X VR PC Pack névre keresztelt VR hátizsák startjáról a cég még mindig nem beszél, de még idén piacra szeretnék dobni. Valószínűleg az ünnepi szezon van megcélozva. Maga a rendszer 31,72 x 23,22 x 5,24 cm-es kiterjedésű lesz és 4,54 kg-nál könnyebb. A külseje már nem fog változni, de a végleges verzió tömege még csökkenhet, ezért nem ad meg pontos értéket a cég. A masina rendelkezni fog két USB 3.0 és két USB Type-C, valamint egy HDMI kimenettel, illetve köthető majd rá különálló fejhallgató is.

Az OMEN X VR PC specifikációja még nem ismert, de a HP elárulta, hogy a grafikus számításokról egy Polaris 10 kódnevű GPU gondoskodik, vagyis valószínű, hogy egy AMD Radeon RX 480 lesz benne, legalábbis ennek a mobil verziója.

Az aktuális OMEN X VR PC egyébként két akkumulátort tartalmaz, és ez igaz lesz a végleges modellnél is. A HP szerint ez azért fontos, mert így megoldható az akkumulátorok cseréje a szórakozás leállítása nélkül is. Ez az ötlet hasonló az Alienware saját VR hátizsákjához, a kialakítás miatt azonban a HP konstrukciója nagyobb akkumulátorokkal dolgozik, így teljes terhelésnél egy óráig is képes ellátni a gépet energiával. Hasonló időtartam például Alienware megoldásánál is lehetséges, de ahhoz extra akkumulátorokat kell bevetni. Az MSI és a Zotac prototípusai ezektől a rendszerektől fényévekre vannak, mivel a beépített akkumulátorral 10-20 perc alatt vége lesz a mókának, ráadásul akkumulátort sem lehet bennük cserélni.

A HP OMEN X VR PC tényleges érkezése azért is nagyon jó a piacnak, mert a VR hátizsákok területére vonatkozóan eddig tényleg csak az Alienware állt elő életképes megoldással, de úgy néz ki, hogy ez a két cég nagy versenyt vívhat majd egymással, ami jót tehet az áraknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés