HP ElitePad 900 robusztus üzleti tablet gazdag kiegészítő választékkal

Hirdetés

A HP egy nyári reklámjában felbukkanó ismeretlen táblagép a mai napon hivatalosan is bemutatkozott. Az ElitePad 900 egy Windows 8 alapú munkagép lesz, viszont legtöbb rokonával szemben elsősorban vállalati környezetbe szánják őket, amit felépítésük a kiegészítők sora is igazol. A 10,1”-es képátlójú tablet kifejezetten masszívra sikeredett, megfelel a MIL-STD-810 katonai szabvány követelményeinek, egyméteres zuhanástól sem jön zavarba, valamint a kijelzőt Gorilla Glass védi a fizikai behatásoktól.


[+]

Ezt a robusztusságot főleg alumínium készülékháza nyújtja, ennek következménye kategóriájában átlagosnál talán egy lehelettel nagyobb, 680 grammos tömege, de tekintve a célcsoportot, ez nem igen okozhat majd problémát, ráadásul vastagsága mindössze 9,2 mm. Megjelenése stílusosan egyszerű és minimalista, a dokkoló csatlakozón kívül első pillantásra csak egy 3,5 mm-es jack audioaljzat és a töltő csatlakozó található, mely felhozatal elég szegényesnek tűnhet. Egy kisajtó mögött azért még egy microSD kártyaolvasót és egy SIM kártya slotot is elrejtettek, ugyanis az ElitePad 900 3G/4G opcióval is rendelhető lesz.


[+]

Az említett Gorilla Glass védelme alatt álló IPS panel felbontása csak 1280x800 pixel, viszont 400 cd/m² fényerejére nem lehet panasz, fényérzékelőjének köszönhetően automatikusan alkalmazkodik a környezeti viszonyokhoz. Alatta természetesen egy Intel Clover Trail alapú központi egység munkálkodik, amely egyik legnagyobb erénye, hogy kiemelkedő üzemidőt garantál, a HP jelen esetben is 10 órás akkumulátoros működést jósol. A processzor mellett 2 GB memória és egy 32 vagy 64 GB kapacitású SSD kap helyet. Az 1080p előlapi és a LED villanóval megtámogatott, 8 MP-es hátlapi kamera szintén az alapfelszereltség része.


[+]

A szegényes csatlakoztathatóságból egyértelműen következik, hogy a gyártó számos kiegészítővel igyekszik a különböző igényeket kielégíteni. Ezek közül a legérdekesebb az úgynevezett Expansion Jacket, amit egy két darabból álló extra burkolatként lehet a tábla köré építeni, így használatával nem csorbul a tabletes egység. A méret és tömegnövekedésért cserébe két teljes méretű USB portot, HDMI aljzatot és SD kártyaolvasót kapunk, de ami még fontosabb, hogy egy vékony, 8 órás kapacitású kiegészítő akkumulátor is befér a hátlap mögé, így közel 20 órás üzemidő is elérhető egyetlen töltéssel. A kiegészítők között asztali dokkoló, billentyűzetes védőtok és egyszerű átalakító adapterek is találhatók. Szintén fontos megemlíteni, hogy egy speciális stylust segítségével tollas vezérlésre és szövegbevitelre is lehetőség nyílik.


[+]

A mai bejelentés ellenére a HP ElitePad 900 üzleti tábla csak 2013 januárjában válik elérhetővé, a távoli rajt miatt így vételárat sem közöltek.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés