Hatvan hüvelykes, hajlítható, 4K felbontású OLED kijelzőn dolgozik az LG

Hirdetés

Az OLED-piacon eddig is vitézkedő LG idén nyáron mutatta be 55 hüvelykes OLED televízióját, amiből az elképzeléseik szerint idén már ötvenezer darabot értékesítenek majd. Az egyelőre meglehetősen drága, 11000 dollárt kóstáló készülék ára szerintük egy éven belül akár felére vagy harmadára csökkenhet, tehát akár tömegtermék is lehet belőle.

De ez még csak a kezdet, hiszen a konszern bejelentette, hogy jelenleg is egy 4K felbontású (3840x2160 képpont), OLED technológiára épülő panel kifejlesztésén dolgoznak. Ez ráadásul a szóbeszéd szerint hajlítható, és 40 százalékban átlátszó is lesz. Ennek köszönhetően az üzleti felhasználók számára is érdekes lehet. Állítólag a fejlesztésbe a dél-koreai állam is beszállt 55 millió dollárral, és a jövő évben már piacra is dobhatják a terméket, amelynek prototípusát néhány hónapon belül, így kár már az IFA-n is bemutathatják.

Az LG egyébként komoly potenciált lát az OLED kijelzőkben. Elképzelhetőnek tartják ugyanis, hogy 2015-ben a 47 hüvelykesnél nagyobb tévék szegmensében 50% körül lesz az ilyen technológiára épülő tévék részaránya a piacon. Sőt 2017-re azt vizionálják, hogy az OLED panelek már olcsóbbak lesznek, mint az LCD-k, így teljesen átvehetik azok helyét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés