Hirdetés

Hamarosan megvásárolható az ASUS tégla formájú Wi-Fi jelismétlője, az RP-AC68U

Leginkább fura, állított tégla formájával hívta fel magára a figyelmet az ASUS RP-AC68U típusú range extender, azaz Wi-Fi jelismétlő, amelyet állítólag kifejezetten az online játékosok igényeit szem előtt tartva fejlesztettek. Az eszköz rajtját jól elnyújtotta a gyártó, hiszen több mint egy évvel ezelőtt, a 2015-ös CES-en volt először látható, de megvásárolni csak idén lehet, egészen pontosan idehaza márciusban kerül majd a boltokba.


[+]

Azt már most eláruljuk, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha magunkénak akarjuk tudni. A 67 900 forintos ajánlott végfelhasználói árért cserébe egy IEEE 802.11ac szabványú, négy belső antennával, öt darab Gigabit Ethernet porttal, valamint egy darab USB 3.0-s aljzattal szerelt, AC1900 besorolású, Repeater és Access Point módban is használható hálózati eszközt kapunk. Az AC1900-nak megfelelően 2,4 GHz-es sávon legfeljebb 600 Mbps, az 5 GHz-es tartományban pedig 1300 Mbps átviteli tempót diktál, természetesen szimultán.


[+]

Repeater módban bekapcsolható az úgynevezett ASUS ExpressWay funkció, amivel lényegében megválaszthatjuk, hogy az RP-AC68U kizárólagosan melyik sávon kommunikáljon a routerrel, és melyiken a hozzá kapcsolódó, kiszolgálandó eszközökkel. Lényegében két opció van: a repeater dedikáltan 2,4 GHz-en kommunikál a routerrel és kizárólag 5 GHz-en a kliensekkel, vagy ennek fordítottja, azaz 5 GHz-en kapcsolódik a rouerhez, a klienseket pedig 2,4 GHz-en szolgálja ki. A gyártó szerint ez sok esetben, így például intenzív adatátvitelnél hatékonyabb, mintha minden sávon kommunikálna mindegyik eszközzel, noha egyértelmű hátrányai is vannak ennek a kialakításnak.


[+]

A szolgáltatásai között megtalálható az USB port kapcsolt tárolók tartalmának megosztása, privát tárhely kialakítása, azaz végeredményben a hagyományos NAS funkciók, amit az AiCloud szolgáltatás égisze alatt lehet elérni. Egy további apróságot is belecsempésztek a házba: a vörös csík mögé LED világítást rejtettek, ám ez egyszerűen ki- vagy bekapcsolható az előlapon lévő ASUS emblémát megérintve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés