Hama blog: Steel digitális képkeret

Még karácsony előtt mutattuk be a Hama Vittora digitális képkeretet, mely szerény felbontásával és hathüvelykes méretével egy szerény megjelenésű darab, viszont attól egyedi, hogy álló pozícióban használandó, kifejezetten portréfotók megjelenítéséhez tervezték. Steel névre keresztelt, szintén álló helyzetű fotókhoz szánt márkatársa viszont sokkal látványosabb.

Karcsú házának jelentős részét fém burkolja, vékony keretbe foglalt kijelzője pedig nyolchüvelykes. Vezérlőelektronikáját a pár milliméter vastag, kijelzős részt tartó műanyag dobozba rejtették, ami egyúttal támaszként is szolgál – de csak álló helyzetben. Itt hátul találjuk a kezelőszerveket, illetve az adattárolásra szolgáló SD kártya nyílását, de korlátozott belső memóriája is van a készüléknek, melynek áramellátásáról picike táp gondoskodik.


[+]

A nyolchüvelykes kijelző kellemesen nagy, 800x1280 pixeles felbontást kapott, fényereje 200 cd/m², kontrasztaránya pedig 500:1-hez. Ugyan TN paneles, képe mégis kimondottan kellemes még lapos szögből nézve is, csak az elég irreális, alsó irányból szemlélve fordultak át a színei. Polcra, kandalló szélére állítva kellemes látványt nyújt, bár másfél méteres vezetéke némileg korlátozhatja elhelyezhetőségét.

Távirányító sajnos nem jár hozzá, viszont hátsó kezelőszerveivel ügyesen működtethető, ráadásul az alapvető beállítások után már nemigen kell hozzányúlni. Igaz, hogy csak JPG formátumú képeket kezel és fedélzeti memóriájára legfeljebb 300 kB-os, 1280x800 pixeles képeket tehetünk, de memóriakártyáról a 25-30 megapixeles fotók megjelenítése sem okozott neki gondot. Az időzítetten váltható képek mellett naptárral is ellátták, ezen felül mutatja a pontos időt, és ébresztőóra funkcióval is felvértezték. Magyar menüje egyszerű és logikus, mindig úgy reagált, ahogy elvártuk tőle, a gombok elhelyezkedését is hamar megszoktuk.


[+]

Érdekes extra az előlapon lévő fényérzékelő, ami, ha úgy érzékeli, hogy környezetében sötét van, automatikusan sötétben sem zavaró órára váltja a megjelenítést. Az ébresztőóra háromféle hangerőben és ötféle dallammal szólalhat meg, kikapcsolása viszont ágyban fekve, álmosan körülményes lehet, ami talán nem is baj, mert elősegíti a felébredést, bár egyeseknél talán inkább a készülék leverését. Az óra ügyes trükkje, hogy félmásodperces lépésekben akár két másodperces kompenzációt is beállíthatunk neki, ha esetleg sietne vagy éppen késne. A Hama nagyon mutatós és egész ügyes, Steel digitális képkerete nem kevés pénzbe, 26 000 forintba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények