Hama blog: Marshall fejhallgatók

A Marshall név mára egyet jelent rockzenével és koncertekkel. Valamivel több, mint ötven évvel ezelőtt London egyik külvárosában kezdődött a dolog egy gitárerősítővel, majd a színpadokon egyre gyakrabban tűntek fel a Marshall feliratos dobozok. A sokéves tapasztalatot és a jól csengő márkanevet egy új területre, a divatos fülhallgatók és személyes hangdobozok világába igyekeznek átültetni.


[+]

A Major termékcsalád a nagyobb, fülkagyló köré felkapaszkodó fejhallgatókat tömöríti, pontosabban csak egy alapvető modellt tartalmaz, aminek többféle változata készült. A Marshall Major fülhallgatóinak szögletes formaterve némileg a legendás erősítőkre emlékeztet, természetesen nem hiányzik róluk a jellegzetes márkajelzés.

A hangzásvilágért 40 mm átmérőjű, 32 ohmos impedanciával dolgozó hangszórók felelnek, a rugósan feltekert vezetéken mikrofon és távvezérlőgomb csücsül, melyek segítségével telefonhívásokat is lebonyolíthatunk. A Marshall Major alapmodell 30 990 forintba kerül, az Apple készülékekkel (iPad, iPhone, iPod) működő távirányítós kábellel ellátott Marshall Major FX pedig 35 990 forintot kóstál.


[+]

Kisebb méretű, a fülkagylóra belülről támaszkodó megoldás a Marshall Minor. A kényelmes viselés érdekében háromféle méretű betét jár hozzá, vezetékét pedig cipőfűzőre hasonlító textil burkolatba húzták, elvezetését egy Marshall emblémás csipesz segíti. Ezúttal is találunk a kábelen mikrofont, illetve létezik FX változat, melynek a vezetékén Apple készülékekhez (iPad, iPhone, iPod) való hangerőszabályzót és léptetőgombot tettek. A Marshall Minor hangját 15,4 milliméteres, 32 ohmos hangszórók adják, vételára 15 990 forint, az Apple-barát FX verzióért pedig 20 990 forintot kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények