A Haier is belépett a nagyméretű OLED tévék piacára

Egy évvel ezelőtt még szenzációszámba ment az LG és a Samsung által bemutatott 55 hüvelykes OLED televízió. Persze érthető volt a lelkendezés, hiszen korábban sosem láthatott a nagyérdemű közönség ekkora, ilyen technológiára épülő televíziókat. A fejlődés ütemét jól mutatja, hogy alig 12 hónappal később már ott tartunk, hogy a másodvonalbeli gyártók is előálltak már ilyen típusú megjelenítőikkel.

Haier OLED tv
Haier OLED tv [+]

A Seiki mellett ugyanis egy másik kínai óriáscég, az első sorban hazai pályán vitézkedő Haier is bejelentette, hogy elkészült saját nagyméretű OLED kijelzőjével. Az egyelőre még típusjelzés nélküli, prototípus fázisban létező modellről sok technikai specifikációt nem árult el a gyártó, mindössze annyit lehet tudni az 55 hüvelyk képátlójú Full HD-s készülékről, hogy a készülékház vastagsága mindössze 4 milliméter "vastag", kávái pedig 1,5 milliméter szélesek. A külsejében a Philips féle DesignLine szériát idéző, különleges állvánnyal megtámogatott tv egyelőre nem mindenki tetszését nyerte el. Egyes vélemények szerint olyan, mint egy, a kétezres évek elejéről származó bumfordi projektoros televízió.

Most még nem lehet tudni pontosan, hogy mikortól vásárolható majd, és hogy mennyibe is fog kerülni, de ismerve a konszern eddigi árpolitikáját, valószínűleg nem ez lesz a legdrágább OLED tv a piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Haier

Előzmények

Hirdetés