Gyorsan frissült az AIDA64

Az AIDA feltámadásáról kicsivel több, mint egy hónappal ezelőtt számoltunk be. A magyar fejlesztésű rendszerdiagnosztikai program mostantól 64 biten érkezik, így igazán korszerű alkalmazással állunk szemben. Már az első változat is kifejezetten tetszetős újításokkal szolgált, amire a most megjelent 1.20-as verzió rátett egy lapáttal.

Hirdetés

A változások között a nemrég megjelent GeForce és Radeon grafikus kártyák, valamint az új USB 3.0-s vezérlők és eszközök támogatása, illetve a Sandy Bridge processzorok felismerése szerepel. Kisebb szépészeti beavatkozás még az ikonok Windows 7 stílusúra váltása. A hibajavítások sem maradtak el, így foltozásra kerültek a Windows 7 alatt tapasztalt telepítési problémák, és a vezérlőpulttal kapcsolatos hiba sincs már meg, ami egyébként Vista alatt is előjött. Emellett a memória írás tesztben most már jól működnek az Intel Dunnington, Gulftown és Westmere processzorok, továbbá a program jól méri a Core i3, i5 és i7 CPU-k harmadszintű gyorsítótárainak tempóját.

Némileg változtak a licencelési feltételek is. Az AIDA64 Extreme Edition személyi licence mostantól három számítógépre biztosítja a telepítés lehetőségét. Ez jó döntés a fejlesztőktől, hiszen manapság nem ritka, hogy egy felhasználó az asztali masina mellé vesz egy esetleg kettő hordozható PC-t id, így a korábbi licencek esetében többször kellett volna fizetni a programért. További újítás, hogy az AIDA64 2 vagy 3 éves támogatással is elérhető, vagyis aki hosszabb távra tervez, az mindenképpen a hosszabb licencet válassza, hiszen anyagilag összességében jobban jár. Az AIDA64 1.20-as verziója letölthető a hivatalos weboldalról. Természetesen próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés