Hirdetés

Gyors lett a Transcend MSA720 mSATA SSD-je

Javában folyik a hordozható gépek, sőt utóbbi időben az asztali konfigurációk méretének minimalizálása, amivel a komponenseknek is lépést kell tartaniuk. Az adattárolók gyártói gőzerővel dolgoznak a méretek csökkentését, azonban ezzel a csúcsteljesítmény nem mindig, vagy csak nehezen tartható a kisebb termékek esetében. A Transcendnek viszont sikerült a hagyományos 2,5"-es SATA 6 Gbps csatolófelületű SSD-k teljesítményét belepréselni a jóval kisebb, mSATA csatlakozóval ellátott MSA720 tárolóba, melynek lelkét a jól ismert SandForce SF-2281 vezérlő adja.

A SATA 6 Gbps szabványú tároló 560, illetve 530 MB/s lineáris olvasási és írási sebességre képes, míg a 4 kB-os blokkokon mért véletlenszerű írási tempó elérheti a 91 000 IOPS-ot. Az MSA720-ra helyezett Toggle MLC NAND flash chipek összkapacitása 64 vagy 128 GB lehet, azaz úgy tűnik, hogy a Transcend a Sandforce-LSI által készített, over provisioningtől mentes új firmware-t használja, ezáltal kihasználható a chipek teljes tárterülete. Sajnos a felhasznált chipek típusára és csíkszélességére nem sikerült fényt deríteni, ugyanis a gyártó által kiadott fotón a feliratok retusálva vannak.

A tároló 256 bites hardveres AES titkosító motorral rendelkezik, támogatja a SMART, TRIM, NCQ funkciókat, illetve a hosszabb élettartamért felelős DuraWrite technológiát. A három éves jótállással érkező SSD-k ára egyelőre nem ismert, de a gyártó fő tárolónak, illetve merevlemez mellé gyorsítótárnak is ajánlja legújabb fejlesztését – bár ez utóbbi esetében mind a kapacitás, mind pedig a teljesítmény túlzásnak tűnhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés