Tamagocsi és okos kulacs keveréke, de ennek most lehet értelme

A Gululut gyerekeknek szánják, akiknek egy virtuális pajtás segít, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszanak, és még a szülői kontroll sem hiányzik.

A Gululu azon okosnak nevezett termékek sorát erősíti, amelyeknél a plusz funkció nem feltétlenül haszontalan, hanem olyasmi, aminek akár értelme is lehet a hétköznapi élet során. Ez ugyanis egy olyan szenzorokkal, illetve LCD kijelzővel felszerelt, víz- és ütésálló kulacs, amelyet kifejezetten gyerekeknek szántak.

Gululu
Gululu [+]

A tervezőinek célja az volt, hogy felhívják a figyelmüket arra, hogy ne feledkezzenek meg a folyadékbevitelről, ehhez pedig megalkottak több kis virtuális állatkát, amelyek úgy működnek, mint egy tamagocsi, és ha a gazdájuk nem akarja, hogy elpusztuljanak, akkor ahhoz bizony innia kell. Ezt pedig különféle szenzorok segítségével követi figyelemmel az eszköz, tehát például vizsgálja, hogy mennyi folyadék van a palackban, illetve az milyen ütemben ürül.

Az így kapott és feldolgozott információkat a Gululu képes elküldeni mobil eszközökre, így például a szülők beállíthatják, hogy kapjanak arról tájékoztatást, hogy szemük fénye iszik-e rendesen. A tervek szerint a termék 130 dollárba kerül majd, de a Kickstarteren keresztül már 100 dollárért hozzá lehet jutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés