A GlobalFoundries legyártotta az első lapkát a 14 nm-es LPP node-on

A GlobalFoundries egy hónappal korábban jelentette be, hogy hamarosan megkezdik a kísérleti gyártást a 14 nm-es LPP node-on, amely a Samsungtól licencelt technológiára alapoz, és az aktuálisan használt LPE node-nál jobb képességekkel rendelkezik.

Hirdetés

A legfrissebb bejelentés szerint a várt pillanat eljött ugyanis a GlobalFoundries nemrég bejelentette, hogy sikeresen legyártották az első lapkát a 14 nm-es LPP node-on. Ez a bérgyártó hivatalos közleménye szerint az AMD mintája volt, de ennél több adatot egyik fél sem közölt.

A GlobalFoundries szerint a gyártás felfuttatására a következő év elején kerülhet sor, így a 14 nm-es LPP node várhatóan a következő év második felére a tömeggyártás szintjén is üzemkész lesz. Az arab tulajdonban álló bérgyártó már korábban is elmondta, hogy a kihozatal jobb a vártnál, így bizakodva várhatják a tervezés alatt álló termékek tényleges megjelenését.

Valószínűnek tűnik, hogy az AMD esetében az első FinFET node-on készülő lapka a Hierofalcon kódnevű SoC lesz, amit eredetileg 20 nm-re terveztek, de a vállalat úgy döntött, hogy inkább FinFET node-on hozza ki, mivel így a megcélzott piacon jobb lehet a termék, miközben csak két-három hónappal csúszik a megjelenés. Van némi esély rá, hogy a fentebb említett tesztlapka pont a Hierofalcon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés