A Gigabyte is prezentálta X99-es alaplapját

Az Intel továbbra is ősszel tervezi piacra dobni a Haswell-E processzorokat, amelyekhez új hűtőt terveznek és persze új alaplapokra is szükség van. Utóbbi, LGA2011-3 jelzésű foglalattal rendelkező, DDR4 memóriákat támogató megoldások az X99-es vezérlőhidat használják és már majdnem késznek tekinthetők. Az MSI és az ASRock után természetesen a Gigabyte is megmutatta az érkező, X99 Gaming G1 WIFI jelzésű alaplapját.

Gigabyte X99 Gaming G1 WIFI
Gigabyte X99 Gaming G1 WIFI [+]

Túl nagy meglepetésre ezúttal sem kell számítani, ami a képről is látszik. A négy x16-os PCI Express foglalat rögtön látható, amelyekbe AMD CrossFire és NVIDIA SLI konfiguráció is kiépíthető. Ezeket három x1-es PCI Express csatoló egészíti ki egy M.2 interfész társaságában, valamint tíz darab SATA aljzat várja az adattárolókat, de ezek között a két SATA Express sem hiányzik.

A termék nevének megfelelően a Wi-Fi modul is elérhető, ami nem integrálva, hanem egy mini PCI Express interfészben érkezik. Emellett egy Killer E2200-as gigabites hálózati adapter, valamint egy Creative Sound Core 3D hangkodek is került az alaplapra, amelynek pontos megjelenéséről egyelőre nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés