Gigabyte GTX 980 WaterForce Tri-SLI: hárman párban a víz erejével

Hirdetés

A Gigabyte egy igen látványos, grafikus vezérlőkből álló csomagot mutatott be: a GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI névre hallgató szettet. A név meglehetősen árulkodó, hiszen a Tri-SLI egyértelművé teszi, hogy három darab VGA-ról van szó, ez esetben egy NVIDIA GeForce GTX 980 vezérlőből álló trióról. Mindez önmagában nem lenne nagy újdonság, hiszen három kártya megvásárlásával ugyanezt kapnánk, de az izgalmat a WaterForce szállítja.


[+]

Ez lényegében a vízhűtéses kiadást jelenti oly formában, hogy az egyes kártyák egyéni kompakt vízhűtést kaptak, azaz mindegyik saját, teljes kártyát befedő, pumpával egybeépített hőátadó blokkal, 120 x 120 milliméteres radiátorral és ventilátorral, valamint a hozzájuk tartozó csövezéssel rendelkezik.


[+]

Ezek az egyéni hűtőkörök egy közös külső házban találkoznak, amelyen egy információs kijelző is helyet kapott; innen tájékozódhatunk az egyes körök, azaz kártyák aktuális hőfokáról, a ventilátorok és a szivattyú fordulatszámáról, utóbbi kettőt pedig ennek előlapjáról is vezérelhetjük.


[+]

A VGA-k gyárilag enyhén tuningolva érkeznek, 1126/1216 helyett 1228/1329 MHz-es mag- és Boost órajellel, illetve 7 GHz-re állított GDDR5 memóriákkal – ez utóbbi megegyezik a gyári ajánlással. A csomag része továbbá egy egyedi hármas SLI-híd, egy 5,25-ös előlap, ami a csövek házból ki- és házba belépési pontjául szolgál, valamint a kártyák helyben tartását szolgáló támaszték és néhány a csövek elvezetését segítő kiegészítő.


[+]

A Gigabyte az újdonság árát nem árulta el és a megjelenéssel kapcsolatosan sem szolgált információval.

Előzmények

Hirdetés