Az emberi kézzel váltanák ki az egeret és a billentyűzetet a Gest fejlesztői

Hirdetés

A Kickstarteren indított közösségi finanszírozású kampány sikerrel járt, így jó esély van rá, hogy 2016-ban már akár boltokban is elérhetővé válik a Gest fantázianevű beviteli eszköz, amelyet fejlesztői az egér és a klaviatúra kiváltására szánnak.

Gest
Gest [+]

A 15 szenzorral ellátott készüléket a tenyérre, illetve az ujjakra kell húzni, és ezek után a kéz mozgatásával lehet kiadni különféle parancsokat, aktiválni bizonyos funkciókat, sőt akár gépelni is. Ez a megalkotói szerint bizonyos alkalmazások  (például grafikai-vagy tervezőprogramok)  használatakor a jelenleginél sokkal gyorsabb és pontosabb munkavégzést tesz lehetővé.

Ebben biztosan szerepet játszik, hogy az akkumulátorral ellátott készülék tanítható, tehát mindenki egyénileg szabhatja meg, hogy milyen kézmozdulatra mit reagáljon egy adott szoftver. A koncepció érdekes, de az persze jó kérdés, hogy a valóságban mennyire használható hatékonyan, tényleg gyorsabb-e, mint a hagyományos módszerek, illetve, hogy mennyire fárasztja a kezet? A kampány során 100, illetve 150 dollárt kellett fizetni azért, hogy valaki az elsők között juthasson hozzá, ha majd 2016 novemberében megkezdődik az első darabok leszállítása, az viszont egyelőre még nem tiszta, hogy később mennyibe kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés