Galaxy Tab blog: bemutatták a Galaxy Tab 7.7-et.

A berlini kiállítás nulladik napján egy újabb Samsung táblagépről hullt le a lepel: a Galaxy Tab család legújabb tagja, a 7,7 hüvelyk képátlójú kijelzővel szerelt Galaxy Tab 7.7 a mai Samsung Unpacked eseményen debütált.

A masina elsősorban a kijelzőjével szeretné felhívni magára a figyelmet: hasonlóan a szintén ma bemutatott Galaxy Note-hoz, a legújabb koreai táblagépet is HD Super AMOLED Plus kijelzővel szerelték. A Samsung által előszeretettel alkalmazott Super AMOLED Plus technológia legújabb verziójáról van szó, amely WXGA, azaz 1280x800 képpontos felbontással operál, ami nagyon komoly képminőséggel kecsegtet. A Samsung a formatervet sem bízta a véletlenre, a jövevény irtó vékonynak és könnyűnek mondható a maga 7,89 milliméterével és 335 grammjával.

A hardveres részre sem lehet panasz, a Galaxy Tab 7.7 specifikációi egy bivalyerős gépet sejtetnek. A borítás alatt egy kétmagos, magonként 1,4 GHz-es processzor duruzsol, amely mellett 1 GB LD-DDR2 memóriát és modelltől függően 16, 32 vagy 64 GB belső tárhelyet kapunk, amelyet microSD kártyával bővíthetünk. A ketyerén Android 3.2 fog futni, természetesen TouchWizzel kiegészítve, szoftveres oldalon pedig a Samsung Apps névre hallgató alkalmazásbolt és a Readers Hub, a Social Hub, a Game Hub és a Music Hub biztosan ott fog figyelni a rendszerben. A legújabb Galaxy Tab az energiát 5100 mAh kapacitású lítiumos akkumulátorból nyeri, amellyel a hivatalos információk szerint 10 óra videólejátszásra is képes.

Az adatkommunikációs részt egy 21 Mbps letöltési sebességre képes HSPA+ modul, egy Wi-Fi modul (802.1a/b/g/n, WiFi Direct), az elmaradhatatlan a-GPS, egy Bluetooth egység (3.0) és egy USB 2.0 aljzat képviseli. Utóbbira természetesen többféle USB-s eszközt is csatlakoztathatunk, például külső billentyűzetet, egeret és pendrive-ot is tud majd kezelni a masina.

Természetesen a képalkotási képességek sem maradhattak ki a Galaxy Tab 7.7-ből, ezeket a funkciókat a tablet hátulján található 3 megapixeles, LED-es villanóval megtámogatott autofókuszos fényképező és az előlapon található, 2 megapixeles webkamera látja el. A megjelenés időpontja még nem ismert.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények