Szupergyors SSD-t villantott a G.Skill

Az G.Skill bemutatta Phoenix Blade nevű SSD-jét, amely elsődlegesen az extrém teljesítményre vágyó felhasználók igényeit fogja kiszolgálni. A x8-os PCI Express csatolót használó újdonság leginkább a professzionális munkákhoz lehet ideális, ahol abszolút szükség van az extrém adatátviteli teljesítményre.

A 480 GB-os kapacitást kínáló termék alapvetően egy belső RAID 0-s konfigurációt használ 240-240 GB-os SSD-kkel. Ezeket LSI-SandForce SF-2281-es vezérlők kezelik, illetve az adatokat MLC NAND flash lapkák tárolják. A tempó tekintetében a rendszer maximum 2 GB/s-mal olvas és ír, ám ez a paraméter szekvenciális mérés esetében rendre 1900 és 1050 MB/s, továbbá a 4 kB-os blokkokon mért maximális véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény rendre 90 000 és 245 000 IOPS. A Phoenix Blade mindemellett támogatja a TRIM és a SMART funkciókat.

G.Skill Pheonix Blade
[+]

Az egymillió órás MTBF üzemidőre hitelesített félmagas megoldás nem bootolható, ami az átlagfelhasználók szemében behatárolja a használhatóságot, de az extrém tempót maximum 18 wattos fogyasztás mellett biztosítja.

A három év garanciával érkező G.Skill Phoenix Blade SSD-hez Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerekhez készül eszközillesztő, de a támogatás később még bővülhet. Sajnos az újdonság ára még nem nyilvános.

Előzmények

Hirdetés