Fujitsu blog: Esprimo X956 All-in-One PC

Fekvő, álló és kisformátumú megoldások mellett úgynevezett All-in-One, tehát minden egyben asztali számítógépeket is kínál a Fujitsu. Ez a kategória kissé fura lehet a vállalati és irodába szánt gépek világában, hiszen ott gyakori, hogy a kisebb modelleket amúgy is a kijelző hátára teszik vagy éppenséggel ráállítják a monitort. Az Esprimo X gépek azért mégis egységesebbnek hatnak, jobban összeforr a képernyő és azt meghajtó számítógép.


[+]

Három éve próbáltuk ki az Esprimo X913-at, amit anno harmadik generációs Core i processzor hajtott. Most, három évvel később az új, hatodik generációs Core i-re alapozó Esprimo X956 lényegében ugyanúgy néz ki. Szintén 23 hüvelykes, Full HD felbontású, IPS kijelzőpanelt használnak benne, ami a T utótagos modellnél érintésérzékeny. A monitor tetejére opcionálisan webkamera modult kérhetünk.


[+]

A számítógépet a talapzatba rejtették, ami a szokásosnál egy kicsivel vaskosabb, de azért még egész kecses vonalvezetésű. Az LGA1151 foglalatos alaplapra Intel Q170 vezérlőchip került, tehát az Esprimo X956 támogatja a vPro technológiát, távolról, hálózaton keresztül menedzselhető. Processzorból 35 wattos Skylake kerülhet bele: izmos, négymagos, nyolcszálas Core i7-6700T vagy négymagos, négyszálas Core i5-6500T, de a kétmagos, négyszálas Core i3-6100T is bőségesen elegendő alapvető irodai feladatok ellátására. Memóriából DDR4-et fogad, a két SO-DIMM modulból legfeljebb 32 GB RAM-ot állíthatunk össze. Az adattároló részleg alapja a 2,5 hüvelykes SSD vagy HDD, de kapunk egy M.2 2280 SSD-foglalatot is.


[+]

Összesen hat USB 3.0 csatlakozó került a számítógépet rejtő alsó részre, ezen felül második monitor meghatásához DisplayPortot, hálózati kommunikációhoz egy Gigabit Ethernet aljzatot és Wi-Fi modult kapunk, opcionálisan pedig SmartCard olvasó is kérhető a gépbe. Szokás szerint zöld tápot építettek bele, ami 50 és 100 százalékos terhelésen is 90% fölötti hatásfokú. Említést érdemel még a monitort és az alsó részt összekötő, állítható magasságú zsanér egyik funkciója: segítségével a 23 hüvelykes képernyő teljesen vízszintesre fordítható, ami az érintésérzékeny verziónál egyedi felhasználási lehetőségeket kínál.

Azóta történt

Előzmények