Frissülnek a Dell XPS 13 Ultrabookok paraméterei

Hirdetés

A Windows 8 érkezésére egy alaposabb ráncfelvarrást terveznek a Dell mérnökei, habár a szervátültetés jobb szó lenne rá, ugyanis a 13,3"-es XPS 13 könnyű és prémium anyagokból gyúrt külseje, azaz maga a dizájn, a méret és a tömeg sem változik. Lapátra kerül viszont a második generációs Intel Core i platform, hogy átadja a helyét az Ivy Bridge-nek. A másik újítás, hogy az új modellhez új operációs rendszer is dukál, nevezetesen a Windows 8, de némi plusz pénzmagért cserébe Pro változat is kérhető lesz.

Arról egyelőre konkrét és biztos információ nem áll rendelkezésre, hogy lesz-e érintőkijelző az új XPS 13-ban, viszont a Dell hivatalos forrása, a Dell Community szerint az újonnan bejelentett termékek mind „touch képesek” lesznek. Viszont a közlemény XPS 13-ról szóló része erre egyelőre nem tér ki, így elképzelhető, hogy a későbbiekben ez választható extraként jelenik meg kínálatban, vagy a már most opcionális kiegészítőként megrendelhető (ez lenne az ésszerű), touch képes beviteli eszközökkel (monitor, egér, külön touchpad) akarják ezt megoldani, ami nyilván nem lenne ugyanaz, mint a natívan megvalósított tapicskolás. Addig viszont marad a Gorilla Glass-szal védett 1366x768 képpontos panel, touch vezérlés nélkül.

A Dell 999 dolláros kezdőárat adott meg az új XPS 13-ra, de ez a kiegészítők függvényében jóval magasabb is lehet. Az online előrendelési listában jelenleg két konfiguráció kapott helyet (amik szintén nem említenek érintőkijelzőt); az olcsóbb, 999 dolláros modell Intel Core i5-3317U processzort, 4 GB DDR3L memóriát, 128 GB-os SSD-t, 6 cellás akkumulátort és Intel vezetékes és vezeték nélküli hálózati elemeket fog tartalmazni, míg 1199 dollárért majdnem ugyanezt kapjuk, csak Intel Core i7-3517U processzorral és 8 GB memóriával.

Az új XPS 13 család szállítása október 25-én kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Hirdetés