Hirdetés

Frissül a Lenovo asztali számítógépeinek kínálata

A Lenovo új hordozható számítógépei mellett az év elején az asztali munkaállomásait is új tagokkal bővítette. Ezek egyike a ThinkCentre A63 modell, amely a kis- és középvállalatok igényeinek megfelelően lett kialakítva. Az asztali gép hatékony és gyors működését a legújabb 45 nm-es AMD processzorok garantálják, amelyek közül Sempron, Athlon II vagy négymagos Phenom II típusút lehet rendelni. Az integrált, DirectX 10-zel kompatibilis videokártyának a tervezésnél, grafikai munkáknál, filmszerkesztésnél vehetik hasznát. A gépek két külső megjelenítőt is támogatnak, ha nagyobb munkaterületre lenne szüksége a felhasználóknak. Háttértárként 500 GB-os merevlemez szolgál, amelynek mérete akár 1 TB-ig is növelhető, memóriából pedig akár 1333 MHz-es modulokat is kaphat. A kapcsolattartást a beépített webkamera segíti.

Lenovo ThinkCentre A63 [+]
Lenovo ThinkCentre A63 [+]

Az A63-mal való munkát hasznos segédprogramok is segítik. Ilyen a Lenovo's Enhanced Experience for Windows 7, amely az operációs rendszer betöltési idején és a lekapcsolás időtartamán rövidít. A ThinkVantage Toolbox hardverek és szoftverek felderítésénél és javításánál segíthet. A ThinkCentre A63 asztali számítógép már 329 dolláros ártól kapható, megjelenése pedig a napokban, január közepére várható.

Lenovo ThinkCentre A63 [+]
Lenovo ThinkCentre A63

A másik két ThinkCentre családot az M90 és M90p modellek alkotják. Ezekben már Turbo Boost-os Intel Core i5 és i7 processzor dolgozik. A gyártó különösen ügyelt a minél környezetbarátabb előállításra, ezért az új ThinkCentre-k 42%-a újrahasznosított anyagokból készült, és megfelelnek az Energy Star 5.0 szabványnak is. A Lenovo szerint az új CPU-k 81%-kal növelik meg a gépek teljesítményét az előző generációs ThinkCentre desktopokhoz képest.

Lenovo ThinkCentre M90/M90p
Lenovo ThinkCentre M90/M90p

A vállalat elmondása alapján a számítógépek a Lenovo's Power Management alkalmazásával évi 43 dollárt is spórolhatnak a megfelelő energiafelhasználással. Ez azért már egy gép esetén is figyelemreméltó mennyiség, ám egy több száz vagy ezer munkaállomást használó cégnél óriási megtakarítást eredményezhet. A ThinkCentre M90 és M90p februárban, három méretben kerül forgalomba, az áruk pedig 799, illetve 899 dollárnál kezdődik.

Lenovo ThinkCentre M90/M90p
Lenovo ThinkCentre M90/M90p

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés