Friss HDD meghibásodási statisztikák a Backblaze-től

A Backblaze felhős adattárolási szolgáltatás talán ismert az olvasók egy része számára, de kevesen tudják, hogy a vállalat végfelhasználói piacra szánt HDD-ket használ az adattárolásra, így igazán komoly próbatételnek lesznek ezek az egységek kitéve.

A vállalat időről időre statisztikát is készít a meghibásodási arányról, és a friss elemzésből kiderül, hogy a Seagate megoldásai bírják a legrosszabbul a terhelést, míg a Western Digital már jobb eredményeket mutat fel, de a leányvállalatuknak számító HGST termékei szinte tökéletesen bírják az átlag feletti megterhelést. A legtöbbet használt modellekre lebontott statisztika az alábbi képen látható.


[+]

Az átlagos meghibásodás tekintetében egy 36 hónapra levetített skálát is készített a Backblaze, így látható, hogy az egyes Seagate, Western Digital és HGST termékek hány százaléka éli a meghatározott időtartamokat.


[+]

Az eredményekhez mindenképpen hozzá kell tenni, hogy ezek az egyébként otthoni felhasználásra tervezett merevlemezek a Backblaze adatközpontjában napi 24 órát dolgoznak, ráadásul olyan körülmények között (magas hőmérséklet és extrém vibráció), amelyre egyik gyártó sem is ajánlja őket. Erre a területre ugyanis léteznek nagyvállalati felhasználásra tervezett megoldások, de ezek drágábbak.

A Seagate egyébként a Backblaze kimutatását már kommentálta, és a cég elmondta, hogy merevlemezei megbízhatóak, de rendeltetésszerűen kell használni őket. A vállalat kiemelte, hogy az otthoni felhasználóknak szánt merevlemezeket nem adatközpontokba tervezték, éppen ezért azt ajánlják, hogy erre a területre a cégek speciálisan vállalati igényekhez tervezett merevlemezt használjanak.

A Seagate-nél azt is elmondták, hogy a Backblaze által közölt adatokat nem támasztják alá az OEM partnereiktől kapott kimutatások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés