Formás tabletek az Asus és az MSI tálalásában

Virágkorukat élik a tabletek, legalábbis a gyártók ebben látják a jövőt a jelek szerint, hiszen nincs hónap, hogy ne találkoznánk egy új érintőképernyős gépezettel. Hosszas várakozás után ezúttal az Asus mutatta be lapos készülékét, ami az Eee Pad EP121 nevet kapja. Ebben a 12”-es érintőképernyővel ellátott masinában alacsony fogyasztású Intel Core 2 Duo CULV processzor fog dolgozni, operációs rendszerként pedig Windows 7 Home Premium kerül rá. A specifikációiról túl sok információ még nem érkezett, de annyi biztos, hogy webkamera kerül rá, míg az akkumulátora nagyjából tíz órás használatot tesz lehetővé. Külön kapható lesz hozzá egy billentyűzetes dokkoló is. A tablet megjelenése 2011 első negyedévére tehető, az ára pedig valószínűleg 400 és 500 dollár körül várható.

Aszs Eee Pad EP121 [+]
Asus Eee Pad EP121 [+]

A vállalat a fentebb tárgyalt gépezet kisebb testvérét is bejelentette. A 10”-es képátlójú megjelenítővel ellátott EP101TC, az NVIDIA Tegra SoC-ot alkalmazza. Erről sem érkezett túl sok információ, csupán annyi, hogy az ugyancsak alumínium házas, matt fekete borítású tabletre Windows Embedded Compact 7 operációs rendszer kerül.

Aszs Eee Pad EP101TC [+]
Asus Eee Pad EP101TC [+]

Az bejelentéseknek nincs vége, hiszen harmadik eszközt is bemutatott a gyártó, mely az Eee Tablet névre hallgat, és digitális jegyzetfüzetként funkcionál. A gépezet egy 64 szintű szürkeárnyalatos, háttérvilágítás nélküli TFT-LCD kijelzővel rendelkezik (nem E-Ink), ami természetesen érintésérzékeny. A 8”-es a képátlójú megjelenítő felbontása 1024x768 pixel. A szerkezet rendkívül precíznek nevezhető, hiszen 2450 dpi-s érzékenységű. Az Eee Tablet kezeli a szövegek és e-bookok megjelenítését is, a képváltásokhoz pedig mindössze 0,1 másodpercre van szüksége. Természetesen MicroSD memóriakártyát tud fogadni és egy 2 megapixeles webkamerával is felszerelték, ami a tanulóknak jöhet jól, mivel a lefényképezett táblai anyagokra rögtön jegyzetelni is tudnak. A termék akkumulátora nagyjából 10 órán át látja el elegendő energiával a tabletet. A megjelenése őszre, szeptember környékére várható, az ára pedig 200-300 dollár közé tehető.

Asus Eee Tablet [+]
Asus Eee Tablet [+]

Az Asus újdonságai mellett az MSI Wind Padjéről is lehullt a lepel. Az Intel energiatakarékos platformjára épülő 800 grammos, 274 x 173 x 16,6 mm-es méretű gépezet több mint nyolc órán keresztül bírja egyetlen feltöltéssel. A tervezők az 1,6 GHz-es órajelen üzemelő Atom Z530 processzort alkalmazták, ami mellé 2 GB DDR2-es memória és 512 MB-os belső tárhely került. A termékben megtalálható a beépített 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul, a 3G-s modem, a GPS vevő, a gyorsulásmérő és az 1,3 megapixeles webkamera, továbbá a kártyaolvasóval, illetve az USB és a HDMI portokkal sem maradtak le. A 10”-es multi-touch-os kijelzővel felszerelt Wind Pad 100 Windows 7 operációs rendszerrel lesz telepítve.


MSI Wind Pad 100 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés