Fokozatosan jelennek meg az LTE-s Microsoft Surface 3-ak

A Microsoft áprilisban mutatta be a Surface Pro 3 kistestvérét, a Surface 3-at, ám akkor a 4G/LTE modemmel szerelt példányokról nem volt érdemi információ, csupán annyit közölt a redmondi vállalat, hogy specifikációkat tekintve a Wi-Fis példányokhoz hasonló verziók érkeznek majd a későbbiek folyamán. A vállalat tartotta magát az ígéretéhez, ugyanis Japánban az Y!Mobile szolgáltatónál már két hete megvásárolható a mobilnetes kapcsolatra képes Surface 3, és most Európában is megkezdik az értékesítését.

Félig-meddig rossz hír, hogy elsőként csak az üzleti előfizetéssel rendelkező partnerek juthatnak majd hozzá az új táblagéphez a japán modellhez hasonlóan a szolgáltatókon keresztül, hivatalosan elsőként Németországban és az Egyesült Királyság területén, majd később Franciaországban és Spanyolországban. Az átlagfelhasználóknak még további heteket kell várniuk, amíg a kereskedelmi viszonteladókhoz eljutnak az első nekik szánt példányok, ráadásul itt is fokozatos, országonkénti bevezetésre kell számítani, ahol egyelőre Németország és az Egyesült Királyság, valamint az Egyesült Államok van csak terítéken.


[+]

A korábbi hírekkel ellentétben a 4G/LTE-s Surface 3 masinák mindegyike 4 GB RAM-mal kerül majd forgalomba (azaz 2 GB-os nem lesz), amelyek csak a tárhelyméretben (64 és 128 GB) fognak egymástól különbözni. Gyárilag a Windows 8.1 operációs rendszerrel kerülnek forgalomba, természetesen az ingyenes Windows 10-re való átállás lehetőségével. Hivatalos ár egyelőre nincs, nyilván ez a szolgáltatói konstrukciótól is függ majd, ami pedig a kereskedelmi változatokat illeti, vélhetőleg a Microsoft tartja majd magát a korábban beígért 100 dolláros felárhoz.

Előzmények

Hirdetés