Flashalapú tárolók különleges köntösben

A Verbatim a nyár közepén mutatta be a versenyautók által ihletett hordozható merevlemezeit, a GT Portable szériát. Úgy tűnik, a tároló sikeres volt, mivel a cég most egy hasonló dizájnnal ellátott pendrive szériát dobott a piacra a Store 'n' Go termékcsalád tagjaként, GT Edition Flash Drive jelzéssel. A piros és fekete színű, fehér csíkokkal ellátott, műanyagházba zárt tárolók elcsúsztatható kupakos kialakításúak. A méretük 54 x 21 x 9 mm-es, kapacitásuk pedig 4 GB, eddig nem érkezett információ kisebb vagy nagyobb modellről. A GT pendrive 8 fontba, azaz nagyjából 13 dollárba kerül.

A Verbatim Store 'n' Go GT Edition Flash Drive-ok, háttérben a GT Portable HDD-kkel [+]
A Verbatim Store 'n' Go GT Edition Flash Drive-ok, háttérben a GT Portable HDD-kkel [+]

Két éve mutatta be a Super Talent a pendrive-ok között az egyik legegyedibbnek mondható flashalapú tárolóját, a Pico-C nevű apróságot. A különlegességét borítása jelentette, ugyanis 18 karátos aranyból készült, ami mellett a 8 GB-os kapacitásának információértéke szinte elhanyagolható volt. A gyártó most újra elővette ezt az eszközt, és kicsit felturbózta. A méretet megnövelve az új verzió immár nyolcszor annyi adatot tud tárolni, mint az elődje, így a Super Talent szerint ez a világ legkisebb 64 GB-os pendrive-ja. Ráadásul a 18 karátot is kevésnek találhatták, így az 24 karátosra cserélődött. Az exkluzív termék sebességére sem lehet panasz, ugyan csak 2.0-s USB interfésszel rendelkezik, de 30 MB/s-mal is tud olvasni és 15 MB/s-mal írni. A pendrive egyelőre előrendelhető státuszban van, 172 eurót kérnek érte.

Super Talent Pico-C
Super Talent Pico-C

A Lexar a korábban bemutatott Crucial RealSSD C300-ának már többféle csomagban és kapacitással kiadott változata jelent meg. A gyártó most a kisebb méreteket kedvelőknek kedvez az új verzióval, amely az 1,8”-es kiadás. A tároló MLC NAND memóriachipekből épül fel. Az átviteli sebessége olvasásnál és írásnál 355, illetve 215 MB/s-os, ami nem csak a továbbfejlesztett vezérlőnek, hanem a 6 Gbps-os SATA csatlakozónak is köszönhető. Az SSD 64, 128 és 256 GB-os változatokban lesz kapható három év garanciával, áruk pedig 150, 300, illetve 600 dollár lesz.

Lexar Crucial RealSSD C300 SSD 1.8" [+]
Lexar Crucial RealSSD C300 SSD 1.8" [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés