A filmpiacot is meghódítaná az Oculus a virtuális valósággal

A virtuális valóság szempontjából elsődlegesen a játék jut a felhasználó eszébe, de ma már a panorámaképek is szóba jöhetnek, viszont a filmekkel kapcsolatban még nem volt semmi kézzel fogható. Az Oculus ugyanakkor nagyon érdekes területnek tartja ezt az irányt is, így létrehozták az Oculus Story Sudiót, amely a jövőben virtuális valósághoz tervezett kisebb animációs filmeken dolgozik majd.

Az első alkotás Lost névre hallgat és nagyjából négy perces animációs filmről van szó, amely az Unreal Engine 4 Oculus által kiegészített moduljaival készült. A vállalat ezt később majd továbbfejleszti, hogy minél kedvezőbb legyen a virtuális valósághoz tervezett filmek hardverigénye, hiszen itt alapvetően nem szükséges magát a grafikát számolni, elég ha a megfelelő képi tartalmat előre elkészítik a tervezők és az megjelenik. Ez a része a koncepciónak még nem tökéletes, de egyértelmű cél, hogy minden megfelelően optimalizált legyen.

Az Oculus Story Sudio egyébként több animációt is készít majd a jövőben, de a legfőbb cél, hogy egyfajta közösség alakuljon ki, ennek megfelelően egymást segítve születhessenek a virtuális valósághoz tervezett rövid animációs filmek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés