Hirdetés

Fél tucat Radeon HD 6790 született

Az AMD a mai napon mutatta be a Radeon HD 6790 jelzésű kártyáját, melyből nem készült referenciamodell, így a partnerek szabad kezet kaptak a tervezésben. A Sapphire, az XFX, a Club 3D, a PowerColor, a HIS és a VTX3D ezzel nem nagyon élt, így gyakorlatilag mindenki az alapórajeleket alkalmazta, azaz a 800 shader processzor 840 MHz-en, míg az 1 GB kapacitású, GDDR5 szabványra alapozó fedélzeti memória 4,2 GHz-en ketyeg. A bemutatott modellek rendelkeznek két DVI kimenettel, valamint egy HDMI és egy vagy két DisplayPort interfésszel is.

Sapphire Radeon HD 6790 Vapor-X
Sapphire Radeon HD 6790 Vapor-X [+]

A Sapphire HD 6790-es megoldásának különlegessége a Vapor-X hűtő, ami a vállalat állítása szerint nagyon halkan teszi a dolgát. Ezt persze ennél a kártyánál nem nehéz kivitelezni, mivel a grafikus processzor fogyasztása bőven vállalható szinten belül marad. A termék mellé jár a TriXX OC Utility is, amit bárki használhat a kártya regisztrációja után.

PowerColor Radeon HD 6790
PowerColor Radeon HD 6790 [+]

A PowerColort érdemes egy lapon említeni a VTX3D-vel, mivel mindkét vállalat a TUL Corporation tulajdona. Ennek megfelelően a két termék technikai szempontból megegyezik, csupán külsőségekben térnek el. A hűtést mindkét modellen egy három darab hővezető csövet tartalmazó borda látja el, amit egy méretes, 92 mm-es ventilátor tesz hűvösre.

VTX3D Radeon HD 6790
VTX3D Radeon HD 6790 [+]

A HIS rögtön egy IceQ X modellel jelentkezett, melyen felismerhető a 8 cm-es ventilátorral és négy darab hővezető csővel operáló hűtő. Ez a gyártó szerint nagyon halkan végzi a dolgát. Az újdonságok közül a HIS megoldása azon kevés kártyák egyike, amely két darab mini DisplayPort kimenetet alkalmaz, így erre érdemes odafigyelni a vásárlás során.

HIS Radeon HD 6790 IceQ X
HIS Radeon HD 6790 IceQ X [+]

A Club 3D Radeon HD 6790 a CoolStream Edition jelzést viseli, ami a hűtésre utal. A borda gyakorlatilag a PowerColor és a VTX3D esetében alkalmazott megoldás másolata, vagyis három darab hővezető cső található benne, amit egy 92 mm-es ventilátor hűt le.

Club 3D Radeon HD 6790 CoolStream Edition
Club 3D Radeon HD 6790 CoolStream Edition [+]

Végül, de nem utolsó sorban az XFX versenyzője került elő, ami talán a legszebb megoldásnak tűnik. A hűtő két ventilátorral operál, amelyek egy méretes borda hőmérsékletét csökkentik, melybe három darab hővezető cső dolgozik. A vállalat kártyáján szintén két darab mini DisplayPort interfész található, azaz ebben hasonlít a HIS termékéhez.

XFX Radeon HD 6790
XFX Radeon HD 6790 [+]

A VGA-k szállítása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói áruk 150 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés