Fanatec ClubSport Pedals V2 - tipornivaló szimulátor pedálok

A német periféria gyártó, a Fanatec bejelentette legújabb, autóverseny szimulátorokhoz készített pedálszettjét, a ClubSport Pedals V2-t, amit igyekeztek minden földi jóval ellátni annak érdekében, hogy használatuk még valósághűbb érzetet keltsen. A javarészt alumíniumból kimart alkatrészek fekete anodizált és fényes, fémszínű felületei nagyon minőségiek, minden bizonnyal aktív használat mellett is kitartanak egy jó darabig.

Külön megvásárolható szettekkel tovább tuningolható a pedálok kinézete (szürke, narancs, piros, kék), de ami ennél sokkal fontosabb, az a részletesen személyre szabható mechanika. Először is ott a továbbfejlesztett hidraulikus pedál, amely sokkal realisztikusabb fékhatást biztosít, mint a legtöbb hasonló periféria. A dugattyúban lévő olaj tetszés szerint lecserélhető más viszkozitásúra, valamint a rugó feszessége is szabadon állítható.

Érdemes még megemlíteni, hogy a fékezések során a digitalizálás végett nem egy potméter csavarodik a belsejében, hanem egy nyomásérzékeny cella végzi a precíz konverziót, ennek érzékenysége egy fedélzeti tekerőgombbal tovább finomhangolható. A gyártó állítása szerint némi erővisszacsatolást is kapott a pedál, így például a megfelelő szoftveres környezetben akár az ABS darálása is érezhető a lábunk alatt.

Szintén az életszerűbb szimulációs élményt szolgálja az áttervezett kuplungmechanizmus, amely ugyanolyan, jól érezhető fokozatosságot nyújt, mint egy valós szerkezet. A Fanatec ClubSport Pedals V2 különállóan vagy a ClubSport Wheel kormánnyal együtt is megvásárolható, használható, európai vételára 249,95 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés