Extra adatok futottak be az Apollo Lake platformról

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy az Intel az év második felében adja majd ki az új Apollo Lake platformot, amely az aktuális Cherry Trail platformot váltja le. Akkor azonban csak korlátozott mértékben álltak rendelkezésre az adatok a fejlesztésről, de a rendezvényeken, különösen a tavaszi IDF-en mindig van némi szivárgás.

Hirdetés

Információink szerint a lapka nem lesz nagy, és megmarad az 1-1 MB-os L2 gyorsítótár is a két darab Goldmont processzormagot tartalmazó modulokhoz rendelve. Az IGP már alaposabban megváltozik, de ez leginkább csak a belső működésére lesz igaz, amit nyilván a modernebb Gen9 architektúrára biztosít. A végrehajtóegységek száma 18 lesz, ami kettővel több a Cherry Trail platform legjobb lapkájához viszonyítva. Az ISP is javul, illetve ennek a neve mostantól IPU lesz, de ugyanazt a feladatot fogja ellátni, viszont a négy vektorfeldolgozója miatt erősebb lesz az aktuális rendszerchipben található megoldáshoz képest.

A kijelzők tekintetében a rendszer egy belső megjelenítőt támogat az eDP 1.4-es interfész által, illetve ráköthető még két külső monitor is. A kimeneti alzatok szempontjából DisplayPort 1.2a vagy HDMI 1.4a használható, esetleg mindkettő.

Az aktuális termékminták alapján a Apollo Lake platform IGP-je magasabb órajeleket kaphat a Cherry Trail platformot IGP-jéze viszonyítva, ami részben egy OEM-ek által igényelt változás, mivel Full HD-nél nagyobb felbontású kijelzővel az aktuális Atom lapkákon akadozik a Windows munkaasztal. Hasonló probléma már előfordult az Intelnél a Core M termékcsalád bevezetésénél, amit a vállalat szintén az IGP órajelének emelésével orvosolt. A Cherry Trail platform esetében az alapprobléma viszont nem olyan jelentős, mivel nagyon kevés gyártó szereli nagyobb felbontásra képes megjelenítőkkel a belépőszintre szánt mobil gépeket, de nyilván gondolva a jövőre ezt a gondot érdemes orvosolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés