Erős és különleges VGA-k tűntek fel

Hirdetés

A szerelmesek napját sem ússzuk meg grafikus kártyák nélkül. A vállalatok több erős és egy különleges megoldással rukkoltak elő. A legcombosabb termékeket a Club 3D és a HIS biztosította egy-egy Radeon HD 6950 személyében. Mindkét termék a Cayman GPU-ra épül, és 1408 aktív shader processzort kínálnak, a magórajel esetében pedig 800 MHz-es értéket alkalmaznak a vállalatok. A fedélzeti memória mérete 1 GB lesz, a lapkák pedig a GDDR5 szabványra épülnek, és 5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

Club 3D Radeon HD 6950 1 GB
Club 3D Radeon HD 6950 1 GB

A HIS megoldása egy ventilátorral dolgozik, míg a Club 3D terméke már két lekavarót alkalmaz. A kártyák hátlapján két DVI, két mini DisplayPort és egy HDMI kimenet található majd. A termékek forgalmazása az elkövetkező hetekben kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói áruk 210-220 euró lesz.

HIS Radeon HD 6950 1 GB
HIS Radeon HD 6950 1 GB

Az NVIDIA oldaláról a Zotac aktivizálta magát, és előrukkolt a Geforce GTX 560 Ti AMP! Editionnel. A kártya a GF114-es lapkára épül, és 384 CUDA magot illetve 64 textúrázó csatornát alkalmaz. A mag-, shader- és effektív memória-órajel 950, 1900 és 4400 MHz lesz, azaz a vállalat gyári tuningot használ. Az 1 GB-os GDDR5-ös fedélzeti tárral felszerelt VGA hátulján két DVI és egy mini HDMI interfész található.

Zotac Geforce GTX 560 Ti AMP! Edition
Zotac Geforce GTX 560 Ti AMP! Edition

A Zotac egy játékkal is kedveskedik, méghozzá az Assassin’s Creed: Brotherhood című alkotás kerül a dobozba. A termék már elérhető az üzletekben 264 eurós árcédula mellett.

A Sapphire gondoskodott a különleges termékről, mely a Radeon HD 5570 XtendTV jelzést viseli. Biztos emlékeznek még páran az ATI All-in-Wonder kártyákra, melyek sokak kedvencei voltak. Ez a termékvonal sajnos kihalt, de a partnerek még dolgoznak az újraélesztésen. Az XtendTV lényegében átlagos grafikus kártyának tekinthető egy digitális tunerrel felszerelve. A GPU szerepét a Redwood tölti be, mely 400 shader processzort tartalmaz. A lapka órajel 650 MHz lesz, a GDDR5 szabványra épülő, 1 GB-os fedélzeti memória pedig effektív 4 GHz-en ketyeg.

Sapphire Radeon HD 5570 XtendTV
Sapphire Radeon HD 5570 XtendTV

A PCI Express x16-os portba helyezhető, aktív hűtéssel felszerelt versenyző DVI és HDMI kimenetet kínál. A vállalat a termékhez a Mirics FlexiTV és FlexiStream technológiáját kínálja, továbbá a jelforrás a grafikus processzor segítségével dekódolható. A kártya ára még nem derült ki, de a Sapphire az elkövetkező hetekben dobja majd piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés