Érkezik a Nokia 14 hüvelykes ultrabookja

A könnyű és vékony PureBook X14 elsősorban multimédiás felhasználásra lett tervezve.

Több mint 10 éve nem hallottunk Nokia márkajelzéssel ellátott hordozható számítógépről, az akkor általunk is tesztelt Booklet 3G netbook leginkább érdekes része pedig egyértelműen a ház és annak dizájnja volt. A főleg mobiltelefonjairól ismert vállalat most ismét egy mobilis számítógépet leplezett be, amelyet az indiai Flipkart internetes áruházzal együttműködve álmodtak meg.


[+]

A 815 dollárnak megfelelő indiai rúpiáért forgalmazott PureBook X14 egy mindössze 1,1 kilogrammos, 16,8 mm vastag, fém burkolattal ellátott ultrabook, amelynek belső felén egy 14 hüvelyk képátlójú, Full HD felbontású IPS panel kapott helyet. A megjelenítő 178 fokos betekintési szögekkel, illetve 250 nites maximális fényerővel rendelkezik, de kapott Dolby Vision és Dolby Atmos támogatást is, ebből pedig már leszűrhetjük, hogy az újdonság nem játékok futtatására és mindennapos munkára, hanem inkább multimédiás tartalmak lejátszására és általános felhasználásra készült.


[+]

Utóbbi állításunkat alátámasztja a borítás alatt dolgozó hardver specifikációja is, a processzor szerepét ugyanis egy négymagos, 10. generációs Intel Core i5 látja el, amelyet az UHD Graphics 620-as integrált grafikus vezérlő, illetve 8 GB DDR4-2666 memória támogat a munkában. Adattárolóból mindössze egyetlen darabot kapunk, méghozzá egy 512 GB kapacitású NVMe SSD-t, és bár az otthoni bővíthetőség lehetőségéről nincs információnk, a két USB 3.1 Type-A, valamint az egy-egy USB 3.1 Type-C és USB 2.0 portnak köszönhetően külső adattárolókat biztosan csatlakoztathatunk majd a számítógéphez. A portkínálat szerencsére nem merül ki ennyiben, hiszen az említett aljzatok mellett egy HDMI, egy Gigabit Ethernet, illetve egy kombinált jack csatlakozó is került a gép oldalaira, míg a vezeték nélküli kapcsolatok létrehozásában a Bluetooth 5.1 és a beépített Wi-Fi modul lesz segítségünkre.

Bármennyire is jól hangzik, hogy a Nokia már notebookot is forgalmaz, jelenlegi állás szerint a gép kizárólag az említett indiai webáruház kínálatában lesz elérhető, de nagy siker esetén egy későbbi modell talán Európába is eljuthat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés