Érkezik az első i7 processzoros Intel NUC mini PC

Hirdetés

Az Intel még tavaly szivárogtatott némi információt a Broadwell lapkára, azaz az ötödik generációs Core i processzorokra épülő NUC (Next Unit of Computing) mini PC-iről, de lényegi információk akkor nem derültek ki. Ma viszont nem kell messzire mennünk, hogy megismerhessük az új termékcsaládot, amiben összesen hét masina debütál, köztük az első és egyetlen Core i7-tel szerelt variáns is. Sajnos erről, az egyébként NUC5i7RYH típusjelzést viselő modellről nem érhető el minden információ, csupán az biztos, hogy a második félévben érkezik. A pletykák szerint vélhetően a 28 wattos TDP-vel rendelkező, 3,1 GHz-es (3,4 GHz Turbóval) kétmagos Intel Core i7-5557U központi egység dolgozik majd benne.


[+]

A maradék hat új, már márciusban elérhető NUC ennél valamivel lassabb chipeket kap majd, de alapvetően ez a hatosfogat is két kategóriába sorolható, lesznek ugyanis alacsony profilú kiadások is, ami lényegében alacsonyabb, 48,7 mm helyett 34,5 mm magas házat jelenti.


[+]

Ezekből hiányozni fog a 2,5"-es tárolók számára fenntartott hely, azaz kizárólag egy darab M.2 foglalatos SSD-t fogadnak, de RAM téren ugyanúgy bővíthetőek lesznek a két SO-DIMM foglalaton keresztül 16 GB-ig, valamint megkapják a beforrasztott Intel Wireless AC-7265 Wi-Fi + BT kombó kártyát és a Gigabit Ethernet hálózati csatolót. Alacsony profilú házzal két variáns lesz, a NIC5i5RYK és a NUC5i3RYK, előbbi i3-5010U, utóbbi i5-5250U processzorral.

 


[+]

A normál magasságú kiadások mindegyike – beleértve a már említett i7-es CPU-val szerelt modellt is – rendelkezik majd 2,5"-es tároló befogadására alkalmas rekesszel. Az i7-es variánson felül két i5-ös és szintén két darab i3-as modell lesz: az NUC5i5RYH Core i5-5250U és a NUC5i5MYBE i5-5300U egységekkel, míg a NUC5i3RYH és NUC5i3MYHE egyaránt Core i3-5010U CPU-t kap.


[+]

Az RHY és MYBE végződésű modellek között jelentősebb eltérések lesznek, utóbbiakban elérhető a vPro technológia, de nem lesz beépített Wi-Fi vezérlő (csak előkészítés), a HDMI-t pedig eDP-re cserélik, azaz ezeket a kiadásokat inkább vállalati környezetbe ajánlják.

Az Intel egyelőre nem hozta nyilvánosságra a NUC kitek árát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés