Érintőképernyős szépség a Toshibától

Hirdetés

Tavaly nyáron már beszámoltunk a Toshiba Satellite U500-ról. A megnyerő külsejű és csábító tudású notebook szimpatikus lehetett a vásárlóknak, mert máris megérkezett a felújított változat.

Az új, U500-1EX típusjelzésű laptopban immár Arrandale processzor dolgozik (a 2,13 GHz-es Core i3-330), és a normál 13,3 hüvelykes, 1280x800 pixeles kijelzőt is egy multi-touch rendszerű érintőképernyő váltotta. A készülék a HM55 chipkészletre épül, a diszkrét videokártya helyett pedig a integrált Mobile Intel HD Graphics gondoskodik a megjelenítésről. Az U500-ban alapesetben 4 GB DDR3 RAM-ot és 320 GB-os winchestert találni, de ezek természetesen bővíthetők. Került a gépbe optikai meghajtó is, egy DVD-író, ez némiképp megnöveli a tömegét: a notebook 2,15 kg-ot nyom.

A vezeték nélküli kommunikáció a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth modul dolga. Az U500-ban ternészetesen megtalálható a kártyaolvasó, a mikrofon és a webkamera is, ez ma már teljesen megszokott, viszont az utóbbi arcfelismerő funkcióval is rendelkezik. A gépre az USB-k mellett jutott egy eSATA port is, ami nagyon hasznos lehet például egy ugyanilyen csatlakozóval ellátott külső adattároló használata esetén. A notebook tervezésénél odafigyeltek az energiatakarékosságra is, az ECO gomb segítségével könnyen csökkenthető a fogyasztása. A Windows 7 Home Premiummal és Microsoft Touch Packkel előtelepített Toshiba Satellite U500 napokon belül elérhető lesz Magyarországon is, az alapváltozatért körülbelül 270 000 forintot kell kifizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés